Vaksinasjon og smittevern

Innhold

Vaksinasjonskontoret skal omfatte reisemedisin for alle på ferie- eller arbeids- og/eller studiereiser til utlandet.

Smitteverntjenesten er lokalisert samme sted og driver med vaksinasjon og helsekontroll av nyankomne flyktninger, asylsøkere, familiegjenforente og arbeidstakere fra utlandet, samt vaksinasjon og smitteverntiltak for kommunalt ansatte og infeksjonstruede miljøer i kommunen. De setter Mantoux.

Vaksinasjonskontoret drives av sykepleier og lege med kompetanse innen reise- og tropemedisin og generelt smittevern.
Vi har høy tilgjengelighet og kort ventetid.

Vi tilbyr

  • vaksiner
  • reisemedisinsk rådgiving
  • salg av reiserelaterte produkter som impregnerte myggnett og lakenposer

Vi har tilgjengelig alle vaksiner som leveres av Folkehelseinstituttet, og har autorisasjon til å utstede gulfeber-sertifikat.

Behov for vaksine

Hvilke vaksiner du trenger, avhenger av tidligere vaksinasjon, hvor du skal, hva du skal foreta deg, lengden på oppholdet, alder, din helsetilstand og eventuelle utbrudd i området du reiser til.
Ta kontakt med oss i god tid før reisen!

Timebestilling

Timebestilling på tlf 33803020​
Telefonen er betjent hver tirsdag fra kl. 09-15 (redusert åpningstid pga massevaksinering i Sliperiet).

Gratis HPV-vaksine 

Alle kvinner født 1991 og senere får fra høsten 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) gjennom et to-årig vaksinasjonsprogram.
Oppstart av programmet blir i november 2016. Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65¬-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7.klasse siden 2009. Fra høsten 2016 kan uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.

I Larvik kan de som ønsker vaksinen ta kontakt med Larvik vaksinasjonskontor på telefon 33 80 30 20 mandag/tirsdag eller på sms.
SMS til 2097 skriv Larvikvaksinasjon (i ett ord), navn, personnummer og hva det gjelder.

Du vi da bli satt opp på timeavtale. 

Influensavaksine

Larvik vaksinasjonskontor setter ikke influensavaksiner til befolkningen generelt. Vi henviser til fastlegen. En annen mulighet er evaksine.no, der man bestille og kan ta vaksinen på apotek. Dette koster 399 kroner og aldersgrensen er 15 år. Finnes per november 2018 i Larvik kommune på Vitusapotek Svanen Larvik, Vitusapotek Fritzøe Brygge, Vitusapotek Øya og Vitusapotek Stavern. Les Har du tatt influensavaksine? SMS-påminnelse fra eldre- og folkehelseministeren i uke 45/2018.

Besøksadresse

Larvik vaksinasjonskontor ligger på Larvik legevakt, Greveveien 16.

Relaterte linker

Kontakt

  • Vaksinasjonskontoret Larvik legevakt, Greveveien 16
    • T: 33 80 30 20
Til toppen