Tidligere denne uka var pasienter, pårørende, ansatte, ledelse hos både iVekst og Yttersølia, i tillegg til avtroppende varaordfører Rune Høiset, samlet på fellesområdet til Yttersølia sykehjem.

Kanskje de mest spente tilskuerne var arbeidstakerne hos iVekst som vet at de snart skal få ha Yttersølia som sitt arbeidssted, som omsorgsassistenter. 

Vært igjennom en ordentlig jobbsøkerprosess

Arbeidstakerne fra iVekst har vært igjennom en vanlig jobbsøkerprosess med både søknader og intervju, og fikk nylig nyheten om at de er valgt ut til å bli omsorgsassistenter ved sykehjemmet.

Her skal de være ressurspersoner for helsepersonell og avlaste de med enkle oppgaver; smøre mat, dekke og rydde bord, gå ut med søppel, snakke med pasienter, fylle på med kluter, håndklær med mer. 

En stor dag for verdifullt samarbeid  

Avtroppende varaordfører Rune Høiseth, åpnet med hvor viktig et slikt samarbeid er på flere plan. Det at mange har en restarbeidsevne og for de som vil og har muligheten, kan få bidra i samfunnet. 

–  Arbeid betyr så mye. Det er å kunne fylle en hverdag, det er mestring, det er glede og det øker livskvaliteten, sa Høiseth

Daglig leder ved iVekst Anne Andersen kunne si at dette er et prosjekt de har tenkt mye på og ser at det er en vinn-vinn for alle parter. 

Selv om personer på tilrettelagt arbeid kan trenger litt veiledning så har de masse ressurser. Og at disse ressursene kan komme inn og hjelpe på et sykehjem er inkludering på sitt beste. 

– Vi har sammen kartlagt oppgaver som vil frigi helsepersonellet, sa Anne Andersen

Videre takket Andersen Larvik kommune og sykehjemmet som har tatt godt imot iVekst. Hun takket også styret og iFokus som også har vært positive og nysgjerrige til prosjektet. 

Sammen med sykehjemmet har iVekst kartlagt oppgaver som vil frigi helsepersonellet og som vil kunne bidra til å bedre jobbhverdagen til helsepersonellet og opplevelsen for pasientene. 

Klare for sin nye drømmejobb som omsorgsassistent

Arbeidstakerne Jonas og Luu er noen av de som snart skal få på seg uniformer og med navneskilt med tittel: omsorgsassistent.

– Før var det å jobbe på snekkeravdelingen på iVekst min drømmejobb. Nå er det å jobbe på sykehjemmet som er min drømmejobb, forteller Luu med stor glede!

Jonas er også spent og gleder seg til å ha godt arbeidsfokus på sykehjemmet og jobbe med menneskene som bor her.