Om barnehagen

Innhold

Helgeroa barnehage består av 4 avdelinger og tar i mot barn i alderen 0 - 6 år.

Helgeroa barnehage - der gleden bobler!

Helgeroa barnehage er en 4 avdelings barnehage som ligger som nærmeste nabo til Berg skole, Nesjarhallen og Berg arbeidskirke midt mellom Helgeroa og Nevlunghavn. Barnehagen ligger idyllisk til i skogkanten, ikke langt fra sjøen.

Historikk

Helgeroa barnehage ble åpnet i 1976 i lokaler i den gamle skolen i Helgeroa. Det var den første barnehagen i gamle Brunlanes kommune.

Fra og med 28.07.86 startet barnehagen opp i nye lokaler ved Berg skole. Etter det er barnehagen utvidet med to avdelinger.

Loppa startet opp i august 1992. Vinteren 2004 ble Loppa bygd ut. Loppa tar i mot barn opp til 4 år.

Barnehagen ble høsten 2007 bygd ut med 2 nye avdelinger. Både Marihøna og Grasshoppa har fått flotte nye lokaler.

Plassering

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser i nær tilknytning til både skog og sjø. Naturen er en viktig arena for lek, læring og fysisk aktivitet. Barnehagen ligger ved siden av Berg skole, og er spesielt tilrettelagt for barn med spesielle behov. Vi har en stabil personalgruppe med stor kompetanse og lang erfaring.

Visjon og verdier

Vårt slagord: "Helgeroa barnehage - der gleden bobler!"

Våre verdier

  • Trygghet
  • Samarbeid
  • Respekt

Tema

Tema for barnehageåret 2018-2019 er Livsmestring og helse og Realfag.

Livsmestring og helse

Mål:

I Helgeroa barnehage har vi fokus på livsmestring og helse ved å tilby et sunt og balansert kosthold, tilrettelegge for daglig fysisk aktivitet, og ved å bygge trygge relasjoner.

Helgeroa barnehage er en del av Larvik kommunes satsningsområde på VIS. Det står for Vennskap, Inkludering og Sosial kompetanse. Helgeroa barnehage fokuserer på å inkludere alle, vektlegge vennskap og utvikle sosial kompetanse og gode relasjoner mellom mennesker. Vi ønsker å fremme en varm atmosfære preget av trygghet, der barn og voksne gjør positive erfaringer i å omgås andre, og der alle kjenner de er en viktig del av fellesskapet.

Vi følger helsedirektoratets anbefalinger om et balansert og variert kosthold.

Barnehagen har egen plan for variert daglig fysisk aktivitet for barna.

Realfag

Mål:

I Helgeroa barnehage erfarer og utforsker barn og voksne realfag og digitale verktøy i lek og aktiviteter.

Barnehagen er med på Larvik kommunes satsning på realfag. Sammen med andre barnehager, barneskoler og ungdomskoler, skal vi løfte realfagene og gjøre fagene spennende. Vi skal utforske og være nysgjerrige sammen med barna. I barnehagen er det spesielt fagområdene Antall, Rom og Form og Natur, Teknikk og Miljø som hører inn under realfag.

Ved å gi barna et positivt forhold til realfagene allerede i barnehagen, så tror vi det vil følge de opp gjennom skoleårene.

Kontakt

  • Bjørg Ødelund Avdelingsleder
Til toppen