Elbil-eiere må betale for parkering og lading

Fra 1. mars må også elbil-eiere betale for å parkere på kommunale parkeringsplasser. I tillegg må du betale for lading kommunale ladestasjoner.

Fra 1. mars må elbil-eiere betale når de parkerer på våre parkeringsplasser. Det koster 25 kr/t for å parkere på disse plassene.

Kommunale parkeringsplasser med betaling:

• Prinsegarasjen (hele året)
  • Essotomta/Storgata (hele året)
  • Bukta Stavern (vår/sommer)
  • Kanalen Stavern (vår/sommer)
  • Nevlunghavn (vår(sommer)

Må betale for lading

Fra 1. mars er det også slutt på gratis lading på kommunale ladestasjoner. Det vil koste 16 kr/t for lading på disse plassene.

Mange av de kommunale parkeringsplassene har vært ute av drift den siste tiden. Vi jobber kontinuerlig med å få ladestasjonene operative så fort som mulig, men innen 1 mars skal alle være i full drift igjen.

Kommunens ladestasjoner:

• Tollboden
  • Storgata 15 (Esso tomta)
  • Prinsegata 11 (Prinsegarasjen)
  • Bøkkerfjellet
  • Larvik bibliotek
  • Lilletorget
  • Gunnar Thoresens vei
  • Risøyveien
  • Omrestranda
  • Tjølling sykehjem
  • Legekontoret i Kvelde

Hvis man lader på våre ladestasjoner som er plassert på kommunale betalingsparkering må man betale for parkering og lading.

Betaling

Foreløpig gjøres betaling kun via Easypark appen. På avgiftsplasser kan appen brukes på både parkering og strøm.

Vi jobber med en løsning for å også kunne bruke RFID (f.eks. bankkort som er aktivert for dette, eller ladebrikker), men det er ikke helt på plass. Vi jobber fortløpende med å få dette implementert, og vil informerer når dette er på plass.

Takstgrupper og fremgangsmåte for å betale for strøm og/eller parkering kommer frem av informasjon på ladestasjon. Dersom en støter på et problem, vil også telefonnummer til vakttelefon være tilgjengelig.

Bakgrunn

Endringen er en konsekvens av vedtatt «Strategidokument 2020 – 2023» (se side 48)