Disse veiene stenges under Stavernfestivalen

Skal du på festival eller bare reise i området? Her er viktig informasjon til deg.

Stengte Veier Stavernfestivalen
Stavernsveien og Storgata (fra Bøkkerveien til Farriseidet) stenges fra kl. 21.00 til 02.00 onsdag 3. juli, torsdag 4. juli, fredag 5. og lørdag 6. juli. Skal du til Stavern i dette tidsrommet må du kjøre via E18, og ta fylkesvei 302 Brunalesveien, og fylkesvei 2968 Tanumveien og Brunla Allé.
  • Sørgående trafikk på E18: Avkjørselen på E18 ved Farriseidet mot Larvik og Stavern stenges under hele festivalen for å unngå kø på Farriseidet og i Larvikstunnelen, ta av på Bommestad eller på Sky.
  • Nordgående trafikk på E18: ta av som vanlig ved Sky.
  • Skal du mot Stavern er det omkjøring via fylkesvei 302.
  • Stavernsveien og Storgata (fra Bøkkerveien til Farriseidet), stenges fra 21.00 til 02.00 – natt til torsdag, fredag, lørdag og søndag. Det er for at shuttlebussene kan kjøre uhindret mellom festivalen og Farriseidet, hvor det er satt opp busser videre i hver sin retning mot Telemark og Vestfold.
  • I tillegg stenges flere lokale veier, disse skiltes og det er trafikkvakter på utvalgte lokasjoner.

Tiltakene skjer i samarbeid med Stavernfestivalen, politiet, fylkeskommunen, Statens vegvesen og Larvik kommune.

La bilen stå

Veisjef i Larvik kommune, Christian Trankjær, har en klar beskjed:

– La bilen stå, men hvis du absolutt må bruke bilen denne uka må du beregne god tid. Skal du på festival oppfordrer vi til å gå, sykle eller ta buss, sier han.

Campen åpner tirsdag 2. juli. For deg som kjører via E18 og Larvik gjelder dette:

For å avlaste Stavernsveien er det skiltet omkjøring via fylkesvei 302 Brunlanesveien, Tanumveien og Ullebergveien. Dette skiltes både på Farriseidet og ved Fritzøe brygge.

Brunlanesveien
Skal du til campen? Det er skiltet omkjøring via fylkesvei 302 Brunalesveien, Tanumevien og Ullebergveien.

Tiltak under festivalen

• Fartsgrensen på Stavernsveien reduseres til 50 km/t
  • Langs Stavernsveien skiltes det all stans forbudt fra Tenvik til Holmejordet.
  • Det er buss- og taxiholdeplass i tillegg til drop-off på Rødbergjordet
  • Rødberg og Tenvik stenges av med bommer. Kun beboere og besøkende med gyldig kjøretillatelse vil få lov å kjøre inn i området.
  • Det skiltes parkering forbudt langs alle veier på Tenvik og Rødberg
  • Det skiltes parkering forbudt langs Brunla allé, Ullebergveien og Bakkaneveien
  • Det skiltes parkering forbudt langs Gamle Stavernsveien fra Brunla allé til Solliveien
  • Gamle Stavernsveien (fra Stavernsveien til Brunla allé) stenges for trafikk
  • Ullebergveien – stenges for trafikk fra onsdag kl. 13.00

Stavernsveien og Storgata stengt om natta

– Dette gjelder ikke for buss og taxi, understreker Trankjær. Også hjemmetjenesten og nødetater vil ha mulighet til å bruke veiene under festivalen.

Bor du i områdene det er stengt av har behov for kjøretillatelse i tidsrommet Stavernsveien er stengt?

Send e-post til nabo@stavernfestivalen.no med navn, registreringsnummer på kjøretøy, til hvilken adresse det skal kjøres og i hvilke tidsrom du trenger kjøretillatelse.

Stavernfestivalen har hatt dialog med beboere og velforening om tiltakene.

Stavernfestivalen Foto Amund Janssen
Stavernfestivalen trekker mange folk til kommunen vår. Foto: Amund Janssen