Aktiviteter ved Verket

Innhold

Vi har mange aktiviteter ved Verket som du kan delta på.

Tegne/male verket

VERKET har tegne- og maleverksted med veileder tilstede tirsdag og torsdag. Mange opplever stor glede og tilfredstillelse ved å leke seg med det visuelle uttrykket i linjer, form og farge. Noen ønsker å jobbe figurativt. Andre ønsker en mer intuitiv tilnærming til det å skape. Veileder ønsker å møte dine individuelle ønsker og behov for den kreative prosessen.

Tegning, form og farge

Å tegne er å se. Tirsdag, onsdag og torsdag er det veiledet tegneøvelse i malesalen. Dette er gruppen for deg som ønsker å utvikle tegneferdigheter og form/farge forståelse. Malesalen er åpen for medlemmer av malegruppen til å arbeide selvstendig på egne prosjekter mens veileder er tilknyttet tegning/form/farge øvelsen frem til kl 11.00.

Tegnekafé

Er du glad i å tegne og liker å være sammen med folk? Vi samles i kaféen hver onsdag for å dele tegneopplevelser. Vi leker med form og farger, og deler gjerne arket med deg. Ta gjerne med noe du har laget før, hvis du har lyst å dele med oss andre. Tegnekaféen ledes av Heidi Gihle.

Foto

Å fotografere er å fange øyeblikket, «å fryse» tiden. Bli med på foto hver torsdag. Vi går ut og leter etter linjer, former, lys og motiver. Du lærer litt om kameraets innstillinger, portrettfotografering og makrofotografering. Det blir noe arbeid med bildene i redigeringsprogram. Foto ledes av Hege Benedicte Fossum.

Datadesign grafisk - nivå 1

Kurset tar utgangspunkt i grafisk design. Vi jobber primært i Adobe Illustrator. Plakater, flyers, brosjyrer med mer er en vesentlig del av innholdet.

Datadesign grafisk - nivå 2

Kurset bygger på erfaringer og kompetanse fra nybegynnerkurset. Bestått opptaksprøve er nødvendig for å delta på dette kurset. Ta kontakt med Tommy for mer informasjon.

Datadesign grafisk - Arbeid

Dette er VERKETs grafiske avdeling som i hovedsak jobber med konkrete oppdrag. Krever gjennomført dataDESIGN grafisk nivå 1 og 2.

Snarveien - instrument

Individuell musikkundervisning i piano/ keyboard, gitar, bass eller trommer. Mye spilling, lite teori.

Snarveien - scene

Kan du et instrument, eller er glad i å synge? Har du kanskje ikke hatt mulighet til å stå på en scene og gledet et publikum før? Kanskje er dette muligheten… Målet med dette tilbudet er å skreddersy et individuelt musikkprosjekt som ender opp i en opptreden på VERKETs jule- eller sommeravslutningskonsert på hovedscenen. Enten alene, sammen med Tommy, eller sammen med andre medmusikanter. Mulighetene er mange.

Husband

Trakterer du allerede et instrument? Ønsker du å spille sammen med andre? VERKET har for tiden 2 husband, «Akustika» og «The Strings». Dette er helakustiske band som i hovedsak spiller kjente og kjære låter. Husbandene underholder alltid på Verkets jule- og sommeravslutningskonserter. Noe basiskunnskaper på ditt instrument forventes.

Gitar nybegynner

Gruppebasert grunnleggende gitaropplæring. Beboere på Larvik mottak prioritert. Varighet 1 semester.

Dans

Liker du å danse? Bli med på en times moro med musikk i Studio Nilles lokaler i Sliperiet. Timen passer for alle, og du trenger ingen tidligere danseerfaring. Cathrine leder oss gjennom dansen.

Frisbeegolf

Har du hørt om frisbeegolf? Frisbeegolf er en voksende sportsgren som passer for alle (0-100 år), og i fjor fikk Larvik endelig sin første frisbeegolfbane. Vi spiller på Fagerli hver tirsdag kl. 10.00. Du trenger ingen forkunnskaper eller utstyr. Vi har frisbees til utlån og gruppen ledes av frisbeegolfentusiast Preben. Ta med matpakke og ha på klær etter vær.

GarnVERKET

Ta med strikketøy, hekletøy eller broderi og kom sammen med en ivrig gjeng likesinnede. Vær kreativ og sosial på samme tid. 
Ta gjerne med andre hobbyaktiviteter.

Kolleksjonssøm

Dette er gruppen som produserer det som blir solgt i butikken til VERKET. Alt fra enkle konferansebånd til vesker med mange detaljer. Denne våren skal vi i gang med produksjon av egen VERKET kjole som vi håper og tror blir et ettertraktet plagg langt utover Kongegatas grenser.

Søm grunnleggende/egne prosjekter

Vil du lære å sy? Eller har du noen halvferdige prosjekter liggende hjemme som du ønsker å gjøre ferdig? Da er dette gruppen for deg.

Papirverket

Brett, skjær, klipp og lim, ja med papir kan man lage mange morsomme ting. Vi lager diverse dekorasjoner til å pynte opp i kafeen og bursdagskroner vi selger i butikken. Alt fra små hus og blomster av diverse papir til større ting i pappmache. Her skal det grises, limes, males og pyntes.

Treverket

På snekkerverkstedet skaper og produserer vi ulike bruksgjenstander i tre. Vi tar i bruk gamle håndverks-tradisjoner så vel som å lage ting med nye og funksjonelle verktøy. Veileder vil møte dine kreative ønsker og behov for å utforske ulike treprodukter.

Skriveverket

Vil du finne din egen stemme? Ved å bruke ord, og få tilbakemelding på det du uttrykker, kan du utvikle og utforske ditt skrivende jeg. Er du lyriker, romanforfatter, tekstforfatter, novellist, eller kanskje slampoet, - uansett er det å skrive en reise som aldri tar slutt. Vil du være med? Skrivegruppa ledes av Mona Windvik.

Til toppen