Internasjonal dag 10. april

Onsdag 10. april er feirer Thor Heyerdahl videregående skole Internasjonal dag, hvor Kombinasjonsklassen bidrar med stands med mat, musikk og aktiviteter!

Program for dagen

1. etasje på Thor Heyerdahl videregående skole kl. 11:00-13:00

Kombinasjonsklassen har stands med mat, musikk og aktiviteter fra «hele verden».
Presentasjon av Erasmus+ prosjektet «Migrasjon i Europa».
Se, hør og smak!

Kon Tiki kl. 08:30-10:00 og kl. 10:00-11:30

«Destinasjon Norge – Kulturmøter/ Kultursjokk?» v. Kjell Østby og Abul-Ilah Ahmed m. fl
Erasmus + utveksling. THVS elever forteller om hvordan det er å jobbe i et annet land.

Kon Tiki kl.12:20-14:00:

Julien S. Bourrelle, kanadisk rakettforsker som brenner for mangfold og kommunikasjon. Han vil fortelle om sine erfaringer med norsk kultur og viktigheten av å lære om kulturforståelse. Vi gjentar suksessen fra i fjor!
Førstemann til mølla får billetter.

benteh@vfk.no

Klare for Internasjonal dag

Onsdag skal Adel og Mohammed og de andre i Kombinasjonsklassen vise deg landet sitt.

− I fjor kom det mange for å lære mer om kulturene våre, det var veldig gøy. Jeg kommer til å flette hår og dekorere de som vil med hennamaling, sier Fosia Moalim fra Somalia.
Onsdag 10. april står Fosia og elever fra blant andre Eritrea, Afghanistan, Kurdistan og Syria klare for å vise deg sin kultur, språk og religion.

Mange aktiviteter

I første etasje på Thor Heyerdahl kan du vandre mellom de ulike landene, med smaksprøver, musikk og ulike aktiviteter.

I tillegg forteller utvekslingselevene ved THVS om hvordan det er å jobbe i et annet land. Kjell Østby ved Larvik Læringssenter og miljøarbeider Abdul-Ilah Karim Ahmad snakker om kulturmøter/kultursjokk og kanadieren Julien S. Bourrelle harselerer om kulturelle ulikheter.

− Jeg gleder meg veldig til dette. Jeg var med i fjor også og det er en fin måte å vise frem Kurdistan på, forteller Adel Tofi. Han viser frem plansjene og presentasjonen han og Mohammed Abas, som også er fra Kurdistan, har laget.

De forklarer hva fargene og symbolet i flagget betyr, hva slags klær som er vanlig for kvinner og menn og forteller om de ulike byene i landet. Også skal de lage mat, noe Mohammed er best på. For han er det første gang han er med på Internasjonal dag, mens Adel var med i fjor.

- Det blir spennende og morsomt å få være med på dette, sier Mohammed, som har vært i Norge siden 2015. Adel har vært her i to år og fire måneder.

Skape mer forståelse

Internasjonal dag er en viktig arena for å skape større forståelse for de ulike kulturene vi har på skolen.

− Her får elevene vist frem det de er stolte av fra sine land. Vi skaper en arena for å kunne snakke sammen, og jeg tror det er veldig verdifullt at elevene kan fortelle fra sine hjemland. Det bidrar kanskje til at man blir mindre skeptisk og får interesse for andre land, sier teamleder Kari Brekke Nilsen i Kombinasjonsklassen.

Bente Hoel, koordinator Internasjonal dag, forteller at Thor Heyerdahl vgs. i høy grad deltar i internasjonale aktiviteter, i tråd med regjeringens føringer.

− Vi jobber internasjonalt på mange områder på skolen vår, både med tanke på språkopplæring, og utveksling av elever både på studieforberedende og yrkesfag. Det mangfoldet jobber vi for å vise frem og Internasjonal dag er en fin anledning.

Kari Brekke Nilsen har en klar oppfordring:

−  Bli med og feire mangfoldet på skolen vår!