Stenger skoler og barnehager - Koronavirus

Innfører drastiske tiltak for å begrense smittespredning. Stenger skoler og barnehager fra fredag 13. mars frem til 3. april

Følgene tiltak er besluttet av Larvik kommune: (Dette gjøres med hjemmel i smittevernloven §4-1)

Stenger skoler og barnehager frem til 3. april

• Ungdomsskoler og Larvik læringssenter stenger fra fredag 13/3
  • Alle barneskoler og barnehager stenger fra fredag 13/3. (Oppdatert etter regjeringens vedtak om stenging av alle skoler og barnehager)
  • Mer informasjon om hjemmeundervisning og annet praktisk knyttet til dette tiltaket kommer.

Barnepass til ansatte i kritiske funksjoner

Personer som er omfattet at helsedirektoratets definisjon av ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner, og som ikke har andre muligheter for barnepass, kan levere barn opp til 12 år i skole og barnehage som vanlig.

Beredskapsutvalget anser at følgende 15 funksjoner er kritiske for samfunnet:

• Styring og kriseledelse
  • Forsvar
  • Lov og orden
  • Helse og omsorg
  • Redningstjeneste
  • IKT-sikkerhet i sivil sektor
  • Natur og miljø
  • Forsyningssikkerhet
  • Vann og avløp
  • Finansielle tjenester
  • Kraftforsyning
  • Elektroniske kommunikasjonstjenester
  • Transport
  • Satellittbaserte tjenester
  • Apotekene

Det vil også bli tilbudt en ordning med barnepass for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas på andre måter når barnehager og skoler er stengt. Barnehage- og skoleledelsen utformer løsninger for dette.

Ansatte i skole og barnehage avtaler med nærmeste leder for på best mulig måte å kunne gjennomføre arbeidet og ivareta smitteforebyggende tiltak.

Kulturskolen, bibliotekene, idrettshaller og Bølgen stenges i løpet av dagen

• Bølgen kulturhus
  • Våre biblioteker (pop-up i sentrum, Svarstad og Stavern)
  • Alle kommunale svømmehaller
  • Alle kommunale idrettshaller
  • Kulturskolen og aktivitetene i Sliperiet

Foreløpig gjelder beslutningene i perioden fram til 3. april.