Statsministeren besøker kombinasjonsklassen

12. juni 2018 kommer Erna Solberg til Larvik for å møte minoritetsspråklige elever i kombinasjonsklassen på THVS.

Siden 2007 har Thor Heyerdahl videregående skole (THVS) og Larvik Læringssenter jobbet for å gi minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge en best mulig inngang til videregående opplæring. Gjennom en utvidet grunnskoleopplæring gis elevene et godt faglig og språklig grunnlag til å ta ungdomsskolefag på nytt.

Det målrettede samarbeidet mellom kommune og fylkeskommune har resultert i en frafallsprosent blant de minoritetsspråklige elevene som er så lav at den har skapt oppmerksomhet langt utover fylkesgrensen. Tirsdag kommer statsministeren til Larvik for å få vite mer om arbeidet som er lagt ned.

– Vi er stolte av å ha vært med å skape en modell som gjør at elevene lykkes i videregående opplæring. Derfor er det svært hyggelig at statsminister Erna Solberg ønsker å besøke oss, sier avdelingsleder Ingeborg Kulseng ved Larvik Læringssenter.

Les mer her hos thvs.no

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor