Har du elever i 5.–7. klasse? Bli med på Aksjon Gjenvinning!

Innhold

En spennende og lærerik konkurranse om resirkulering fra 1.–26. november.

Bli med på Aksjon Gjenvinning denne høsten

Denne høsten inviterer Dag Otto Lauritzen alle 5.–7. klassinger til å delta på Aksjon Gjenvinning. Det er en spennende og lærerik konkurranse om resirkulering, som vekker miljøengasjement. Det er helt gratis å delta og man kan vinne mange kule klassepremier. 

Konkurransen går ut på å gjenvinne brukt emballasje av aluminium. Å lage noe av gjenvunnet aluminium krever kun 5 % av energien som trengs for å produsere produkter av helt ny aluminium. Det betyr at vi kan spare 95 % utslipp ved å resirkulere aluminiumsemballasjen vår. Ved å resirkulere, kan emballasjen vår bli til nye ting som sykler.

1.–26. november

Aksjon Gjenvinning strekker seg fra 1.–26. november, og reglene er enkle: Alt man trenger å gjøre er å melde på klassen sin, resirkulere emballasje av aluminium og registrere tallene på nettsiden. Den klassen som resirkulerer mest, vinner en klassetur til en verdi av kr 15 000. Man kan også sende inn gjenbruksidéer: Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? Klassen som har den beste idéen, vinner også en klassetur til kr 15 000. Vi trekker totalt seks vinnere etter endt aksjonsperiode.

Naturfag, matte og kunst & håndverk

På nettsiden finner læreren spennende undervisningsopplegg som oppfyller kompetansemål innenfor både naturfag, matte og kunst & håndverk. Aksjonen, med materialgjenvinning og gjenbruk, er i tråd med fagfornyelsen og temaet bærekraftig utvikling.

Alle klasser som deltar, kan laste ned både klassemateriell og diplom som bevis på gjennomført konkurranse. Konkurransen er både morsom å være med på, helt gratis og virker positivt inn på klassemiljøet.

Les mer om Aksjon Gjenvinning og meld på klassen på www.aksjongjenvinning.no

Til toppen