Aktive uker for 130 deltakere

For mange betyr skoleslutt det samme som at sommerferien starter, men for kommunens deltakere i introduksjonsprogram og beboere på integreringsmottaket i Larvik så var det fortsatt et par uker igjen før sommerferie.

I to uker har NAV Larvik v/ avdeling flyktning sørget for at ca. 130 deltakere har hatt et fullt program med nyttig og relevant innhold. Rammene for innholdet er språk, samfunnskunnskap, arbeid og utdanning. Det er mange aktiviteter og muligheter som gir rom til et slikt innhold.

Vi har hatt fokus på språk via både korsang og poesi, her har deltakere bidratt med egne dikt og fremførelse. Noen av diktene kan du se og lese på Larvik bibliotek. Vi har sørget for at områder i Larvik og Stavern, samt ved Farris har fått fjernet rusk og rask, og plantevekster har fått et lite løft.

Mange språk skal ivaretas.

Fysisk aktivitet

Et særlig fokus disse ukene har også vært viktigheten av fysisk aktivitet. Vi har fått informasjon og lastet ned appen Aktiv Larvik. Vi har lært om Livsmestring og hatt en liten øvelse i mindfulness av Frisklivsentralen. Yoga, sykling og ikke minst den tradisjonelle fotball kampen som i år bød på flere kamper mellom nasjoner som Eritrea, Tyrkia, Syria og Norge. Et stort engasjement både på og utenfor banen. Fotball er et «internasjonalt språk», så her var det ingen tvil eller misforståelser når den myndige dommer blåste i fløyta. Alvorlige, men likefullt viktige temaer som å høre erfaringer fra hvordan det å komme som flyktning til Larvik og starte et liv med annet språk og kultur har dyktige kolleger bidratt med.

Fotballkamp er blitt en tradisjon. Noen deltok som spillere, andre som supportere fra tribunen.

Mange å takke

Informasjon og foredrag fra organisasjonen Skeiv Verden om homofil identitet, frihet og menneskerettigheter har også alle våre deltakere også fått. Et sitat herfra var «Min religion sier………. Det finnes over 2000 religioner i verden. Det handler IKKE om din eller min religion. Det handler om andres rett til å være frie, åpne og trygge».

Tusen takk til alle deltakere for engasjement, humør og ytringer disse to ukene. Takk til alle medarbeidere ved NAV Larvik, gode kolleger i andre virksomheter i kommunen, frivillige som Frelsesarmeens gatefotball, Larvik Sanitetsforening og «Griffen».

Deltakere og ansatte hørte fra Skeiv Verden

To uker før skolestart

Nå blir det sommerferie fram til uke 32, da er det igjen to nye uker før skolestart. Da blir det spesielt fokus på demokrati og kommende fylkes – og kommunevalg. Vi får besøk fra de ulike partiene i Larvik. Vi skal lære om valg og ikke minst skal vi også gjennomføre et prøvevalg. Men fram til det ønskes alle en riktig GOD SOMMER.

Tekst: Elisabeth M Stokke, leder avd. flyktning NAV Larvik

Foto : Bjarte Gjone og Elisabeth M Stokke