Vil du drive kiosk på torget?

Innhold

De to kioskene på torget i Larvik står ledige. Nå søker kommunen etter interessenter som kan tenke seg å overta - aller helst i tide til 17. mai.

Bykiosk2
Vafler, is, kaffe, brus - og kanskje churros her til våren og sommeren?

Søknadsfristen er ikke lenger unna enn 20. mars, og ønsket oppstartdato er satt til rundt 1. mai. Terje Lund, som er rådgiver for eiendom og teknisk drift, kan lokke med gode leiepriser. 

I fjor sommer var kun den ene av de to kioskene i drift. 

– Det viktigste for kommunen er å få aktiviteten på plass til sommeren. I utgangspunktet skal leieprisen være forholdsvis beskjeden, som gjør det mulig å drifte og tjene noen penger på å være der, sier Lund. 

Spanske varianter?

Lokasjonene er forbeholdt kioskdrift, med salg av varer som is, brus, kaffe og vafler og så videre, men enda mer eksotiske varianter kan også være innen rekkevidde for eventuelle drivere: 

– Det kan være mulig å etablere frityr. For eksempel har jeg hatt kontakt med noen som var veldig opptatt av muligheten for å tilby spanske churros, som visstnok er en veldig populær dessertvariant. Men frityr utløser noen krav til brannsikkerhet, så det må i så fall raskt på plass, sier Lund. 

Han sier det vil bli stilt noen minimumskrav til åpningstider, og leieperioden går i utgangspunktet mellom tre og fem år. 

Utendørs servering

Men her er det rom for tilpasninger. 

– Vi er ikke bundet på det, så vi får se hvem som dukker opp av interessenter. Det er fint for kommunen å få noen på plass som varer en stund og fungerer, men dette er et anslag og ikke avgjørende.

– Hva er grunnen til at man ikke kan drive noe annet enn kiosk der? 

– Det vil kreve byggesaksbehandling, fasadeendringer og så videre, og det er man heller ikke sikre på at man ønsker å ha på torget. Men det vil i hvert fall være muligheter for den nedre kiosken å ha bord og stoler ute. Det har det vært tidligere, og det er meningen at det skal være også nå, sier Lund.

Interessenter kan kontakte Terje Lund på e-post terje.lund@larvik.kommune.no, innen 20. mars. Legg ved kort beskrivelse av driftskonsept. 

Til toppen