Kystlotteriet

Innhold

Rydde søppel i skjærgården og vinn premie.

Fra Oktober 2017 er Larvik deltager i Kystlotteriet.

Om Kystlotteriet

Kystlotteriet drives av Naturvernforbundet i samarbeid med lokalbefolkningen, næringslivet og kommunene.
Ordningen skal motivere folk til å rydde søppel (fortrinnsvis plast) i skjærgården ved hjelp av premiering. På denne måten ønsker Naturvernforbundet i samarbeid med Larvik kommune å øke bevisstheten rundt marin forsøpling, og å tilby folk en mulighet til å gjøre en innsats for miljøet gjennom noe som minner litt om en skattejakt. Når alle bidrar litt, blir resultatet stort.
Kystlotteriet skal være en helårs ordning, men kommunen henstiller til forsiktighet ved strandrydding i hekketiden - mest gunstig er perioden fra 1. september til 31. mars.

Slik deltar du

Søppel må plukkes på havstrender eller i områder nær havet og legges i Kystlotteriets egne søppelsekker. Sekkene er gjennomsiktige og merket Kystlotteriet. Sammen med sekken får man utlevert ett lodd.

Sekker og lodd får du utlevert på følgende steder

  • Servicetorg i Feyers gate 7
  • Larvik bibliotek i Nansetgata
  • Meny butikkene Fritzøe brygge, Øya og Helgeroa

Rundt midten av sekkene er det markert en stiplet linje beregnet på unge deltakere. Men det er lov å levere inn en sekk som ikke er helt full også av voksne – alle bidrag mottas med takk! Husk at de minste plastbitene er de som er viktigst å plukke. Det tar lang tid å fylle en sekk med for eksempel isoporkuler eller q-tips, så sekken blir godtatt om den er langt fra full når innholdet består av småbiter.

Lukk sekken, fyll ut loddet med navn, alder, sted og telefonnummer. Loddet festes til sekken. De som henter sekken sender inn loddet til Naturvernforbundet, slik at alle som bidrar er med i trekningen om å vinne fine premier.

Sekken er klar til henting

Det er to muligheter for å gi beskjed om at sekken er klar til henting

  1. Du kan sende meldinga via "Melde om feil"
    Trykk på «Ny melding», velg «Søppel» og «Kystlotteriet». Skriv inn hvor det er ryddet og hvor mange sekker som er klare for avhenting.
    Nøyaktig stedsangivelse på der sekken(e) står er helt nødvendig.

  2. Du kan ringe Servicetorget på telefon 33 17 10 10 for å gi beskjed.

Hvor setter jeg sekken?

Søppelsekkene må plasseres tilgjengelig ved kjørbar vei slik at de greit kan hentes med bil, eller (i sommerhalvåret) på brygge som Skjærgårdstjenesten kommer til med båt.

Til toppen