Bli med på Mobilitetsuka

For første gang i Larvik kommune skal Mobilitetsuka markeres, og årets tema er «Utslippsfri mobilitet for alle».

Årlig arrangeres Europeisk mobilitetsuke, også kalt Mobilitetsuka i Norge, mellom 16.-22. september. Dette er Europas største kampanje for miljøvennlig transport, og er en anledning til å vise frem det gode arbeidet som gjøres, skape engasjement og teste ut midlertidige tiltak for å fremme miljøvennlig transport. Hvert år er det forskjellige temaer for kampanjen og i år er temaet «Utslippsfri mobilitet for alle», med slagordet «Gjør ditt valg!». Årets tema legger vekt på at alle skal ha rett til å bevege seg på en miljøvennlig og bærekraftig måte uavhengig av kjønn, inntekt, funksjonsevne, alder og opprinnelse.

Plan for uken

Larvik kommune forbereder til en uke med artige aktiviteter, konkurranser og flotte premier! Av smittevernhensyn vil store deler av årets markering bli gjennomført digitalt. Følg med på Facebook og Instagram for mer informasjon og for å delta i konkurransene.

Når

Hvor

Overraskelse: El-sykkel til folket!

Instagram og Facebook

Daglige konkurranser med Miljørn Premie: gavekort på Bølgen

Onsdag-Mandag

Instagram story

Hovedkonkurranse: Ut på tur, aldri sur!

Premie: el-sykkel

Fredag-Mandag

Kåring av vinnere og oppsummering av uka

Instagram, Facebook, Larvik kommunes hjemmesider

Grønne dager og Helt grønn skolevei!

I tillegg er skolebarna i Larvik allerede godt i gang med sin markering i form av Helt grønn skolevei, hvor det er om å gjøre å samle mest grønne dager til/fra skolen i perioden 31. august til 2. oktober. En grønn dag vil si at de har reist miljøvennlig til/fra skolen. Bli med å heie på skolebarna våre ved å samle grønne dager du og da vel! Hvor mange grønne dager til/fra jobb klarer du i løpet av Mobilitetsuka?