Velkommen til festforestilling og prisutdeling

Innhold

Lørdag 12. november inviterer vi til JUBEL, hvor vi deler ut kommunens honnørpriser i Bølgen kulturhus.

JUBEL er det nye navnet på kommunens honnørprisutdeling, som vi årlig har delt ut på Kulturnatt.

I år skjer prisutdelingen i Storsalen fra kl. 14.00. Det er åpent og gratis for alle!

Artister på scenen:

Se mer informasjon om artistene nedenfor.

Arrangementet inngår i programmet for Kulturnatt i Larvik

Vinnere av hønnørpris 2022

Vi gratulerer årets mottakere av kommunens honnørpriser: 

Kulturprisen 2022: Styrvoll Ungdomslag 

Ung kulturutøver 2022: Kristine Emilie Krüger

Idrettsprisen 2022: Einar Knutsen

Aktiv idrettsutøver 2022: Kristin Melby Jacobsen 

Byggeskikkprisen 2022: Brunlanesveien 1475. Oppdragsgiver: Beate Christin Jacobsen. Arkitekt: Bente Numme

Bevaringsprisen 2022: Festiviteten. Tiltakshaver: Gjenbrukshuset Festiviteten AS

Se utfyllende informasjon om prisvinnerne her

Mottakerne av kulturprisen, idrettsprisen, byggeskikkprisen og bevaringsprisen får i år overrakt verk av kunstner Jan Olav Forberg. Mottakerne av prisene Ung kulturutøver og Aktiv idrettsutøver, mottar en pengegave på kr. 10.000,-. 

Om Larvik kommunes honnørpriser

Med Kulturprisen, Idrettsprisen, samt de to nye prisene Ung kulturutøver og Aktiv idrettsutøver, ønsker kommunen å verdsette og løfte verdifull innsats fra enkeltpersoner eller foreninger som gir et betydelig bidrag til lokalsamfunnet innen kultur- og idrettsfeltet. 

Med Byggeskikkprisen og Bevaringsprisen ønsker kommunen å trekke frem de gode eksemplene innen estetikk i by- og stedsutviklingen. Byggeskikkprisen tildeles aktører som skaper særpreget og nyskapende arkitektur, som er godt tilpasset bygningsmiljøet og/eller natur- og kulturlandskapet som omgir bygget. Bevaringsprisen tildeles for restaurering av eldre bebyggelse/anlegg på antikvarisk grunnlag.

Om artistene 

Liv Neslowe: Årets konferansier er for andre år på rad skuespiller og artist Liv Neslowe. I tillegg til å lede forestillingen skal hun også framføre et par sanger sammen med prisutdelingens eget husband. 

Kristine Emilie Krüger: Kristine er årets vinner av prisen “ung kulturutøver”. Kristine startet i høst på en prestisjetung musikkutdanning ved Musikkakademiet i Krakow i Polen, med bratsj som sitt hovedinstrument. I tillegg komponerer hun og synger sine egne låter. På prisutdelingen vil hun vise noe av sitt mangfold, både gjennom bratsjspill og ved framføring av en av sine egenkomponerte sanger. 

Larvik Skolekorps’ drilltropp: På prisutdelingen deltar Larvik Skolekorps’ drilltropp med en egen oppvisning. Larvik Skolekorps feirer i år 105 år som byens eldste skolekorps. 

KompaniKontra: KompaniKontra ble startet i Larvik i 2007/2008, og har som målsetting å skape dansekunst av høy kunstnerisk kvalitet på kryss av sjangere. 

Til toppen