Litteratur

Innhold

Her finner du informasjon om alle litteraturinnslag for Kulturnatt 2023 i alfabetisk rekkefølge.

Kunstgjødsel: 52 tips for alle som skal søke tilskudd

Få de gode tipsene for å skrive søknader som gir søknadsjubel! Forfatteren, kunstgjødsleren og cand.phil. i kultur, Linda Cecilie Furulund, som har skrevet en bok om å søke tilskudd, stiller med tid, tips og øvelser for alle som skal søke tilskudd og som trenger inspirasjon, tips og gode råd.

52 Søknadstips

Kunstgjødsel Kulturbyrå har over 21 års erfaring med å gjødsle kunsten, øke kunstneres inntekt og bidra til søknadsjubel. Kunstgjødsel Forlag gir ut bøker innenfor temaene kunstnerøkonomi og søknadsskriving. 

Arrangementet er i Bølgen kulturhus (Foajeen) fra kl. 13.00 til 16.00.

Kunstgjødsels hjemmeside

 

Indieforfatter Kristin Dons-Wallebek

Møt idieforfatter Kristin Dons-Wallebek som er en uavhengig forfatter fra Langestrand som utgir krimromaner på eget forlag. I hennes to utgitte krimbøker, Bak hver en dør og Egen fri vilje, foregår handlingen både på Langestrand og på den greske øya Kreta.

Arrangementet er i Bølgen kulturhus (Foajeen) fra kl. 15.00 til 20.00.

Owal forlag

Owal Forlag Kristin Dons Wallebek 1

 

 

Kimen (Naturens magi og klimaets mange utfordringer)

Ole Mathismoen er en av landets ledende forfattere om natur og klima. I høst er han aktuell med boken Jeg er dyret. Fortellinger om norsk natur, som inneholder 200 av de mest fantastiske naturbildene tatt i Norge de siste årene. Bilder av det vakre, det urørte, det dramatiske og det ville. En natur vi nå står i fare for å miste, og Mathismoen forteller nøkternt om hva vi, klimaendringene og fremmede arter gjør med naturen vår. 

Kimen Naturens Magi Og Klimaets Mange Utfordringer 1

Lars Elling er billedkunstner, bokillustratør og forfatter, og debuterte skjønnlitterært for voksne med romanen Fyrstene av Finntjern i 2022. Dette er en fortelling om to brødre som holder sammen i tykt og tynt, og om å finne lykken under åpen himmel ute i naturen. Skildret i et billedrikt språk som maner frem naturens magi og samtidig sjarmerte en hel anmelderskare i senk.

Forfatterne samtaler med fotograf og forfatter Torgeir Wittersø Skancke. 

Kimen litteraturfestival

Kimen Naturens Magi Og Klimaets Mange Utfordringer 2

Arrangementet er i Bølgen kulturhus (Sanden scene) fra kl. 12.00 til 13.00.

 

Kimen (møte med Tore Renberg)

Tore Renberg er en enestående forfatter i norsk litteratur og har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap. Han har et uvanlig stort spenn og har utgitt en rekke bøker som nærmest er blitt folkelesning; fra de ikoniske romanene om Jarle Klepp, til Tollak til Ingeborg, og ikke minst Teksas-serien om den småkriminelle Hillevågsgjengen fra Stavangers skyggeside. I høst ga han ut Lungeflyteprøven, om 15 år gamle Anna Voigt som i 1681 blir tiltalt for å ha drept sitt nyfødte barn. Blir hun kjent skyldig, vil straffen være døden. 

Kimen Møte Med Tore Renberg

Tore Renbergs første historiske roman er basert på en sann historie om en etterforskning og rettssak i opplysningstidens spede barndom. En levende og til tider grotesk skildring av et samfunn som straffer sine døtre og sønner hardt, av tortur og henrettelser, den spede starten på moderne rettsmedisin, og ikke minst av hevn og forfengelighet i en tid der de gamle tankene er i ferd med å utfordres.

Forfatteren møter Vidar Kvalshaug til samtale. Boksalg og signering etter arrangementet.

Arrangementet er i Festsalen i Festiviteten fra kl. 20.00 til 21.00.

Kimen litteraturfestival

 

Poesi med Thomas Herlofsen

Thomas Herlofsen (f.1975) leser fra sin nyeste diktsamling. Han er forfatter, musiker, lærer og miljøterapeut. Samtidig er han vokalist i bandet Thomas & the Love Rug. Han har med seg en bunke av den nyeste diktsamlingen sin, "Det er vel mer et et slags håp", og blir kjempeglad hvis du vil kjøpe en.

Arrangementet er på Il Passatore Art Resturant i Torget 6 fra kl. 20.30.

Til toppen