Forestilling

Innhold

Her finner du alle forestillinger for Kulturnatt i Larvik 2022 i alfabetisk rekkefølge.

Flammeshow med Andreas Bjerve

Dans med flammeeffekter og flammende uttstyr. Andreas Bjerve er flammedanser kjent fra tv-serien Norske Talenter.

Showet er utenfor Bølgen fra kl. 19.00.

Fra minneboka "Hvalfangst"

Opplev Larviks hvalfangsthistorie gjennom musikk, bilder, filmklipp og gjenstander. Gjennom prosjektet Fra minneboka har Larvik Museum og Larvik kulturskole utviklet en times forestilling, som denne våren har turnert på alle kommunens sykehjem og nærmiljøsentre. Ved å bringe sang og musikk, historier, gjenstander og bilder ut til institusjonene, setter Ane Ringheim og Sølvi Haraldseth Lysnes i gang verdifulle erindringsprosesser hos de eldre.

På Kulturnatta har også andre mulighet til å få med seg forestillingen som er fra 15.00 til 16.00 i Hovedsalen i Teaterhuset Munken.

JUBEL! Kommunens prisutdeling

Bli med på JUBEL – en festforestilling og prisutdeling av kommunens honnørpris. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle - velkommen til storsalen i Bølgen kulturhus kl. 14!

Artister på scenen:

JUBEL! Kommunens prisutdeling

Marit Lindvig Stampe: Larvik i ord og toner

Larvik i ord og toner med Marit Lindvig Stampe og medvirkende pianist Gunnar Åsebø.

Marit Lindvig Stampe har vært rundt i hele Larvik kommune med fotografiapparatet og tatt flotte bilder. I forestillingen kopler hun bildefremvisning og musikk sammen til en helhet, og hun tar publikum med seg på en musikalsk reise til kjente og kjære steder.

Arrangementet arrangeres av Den Kulturelle Spaserstokken.

Forestillingen er fra kl. 15.00 til 16.00 i Festsalen på Festiviteten. 

Musikal-innslag fra Grease

Teaterhuset Munken kan du få med deg musikalske innslag fra Grease av Rampelys med Ungdomsgruppa

Forestillingen er fra kl. 16.30 til 16.50. 

Kimen Litteraturfestival – Wildenveys poesipris

Herman Wildenveys Poesipris ble delt ut for første gang i 1996, og har blitt delt ut hvert år siden. I 2022 overrekkes denne gjeve poesiprisen til Edvard Hoem.

Du kan få med deg utdelingen kl. 12.00 til 12.45 i Festsalen på Festiviteten. 

Kulturfronten med Terje Svendsen

Gjennom historiefortelling, i ord og bilder, har Terje Svendsen i snart 50 år fortalt og formidlet fra livet i Larvik. Først i jobben som journalist, fotograf og redaktør i Østlands-Posten.

– Jeg jakter på øyeblikkene, på de gode historiene. For meg gjelder aller mest det vi kan erindre, det vi har opplevd og det vi kan oppleve, sier 66-åringen som stadig er aktiv.

De siste årene har han gitt ut praktbøker som Velkommen til Larvik i samarbeid med LOS Digital, og sammen med Nils-Erik Kvamme boka Festiviteten – for folket i 150 år.

I Blåboksen blir det samtale med Trond Aarstad Jr. rundt historier og bilder, og en smakebit fra prosjektet Øyeblikket. Med på scenen blir også Fred Ove Halvorsen (gitar) og Rebecca Nøstrud Isaksen (fiolin).

Prosjektet er en del av Kulturfronten, hvor kulturpersonligheter fra Larvik blir invitert inn på scenen, og temaer knyttet til livet og kulturlivet i Larvik blir en del av samtalen.

Du kan få med deg Terje Svendsen i Blåboksen fra kl. 19.30 til 20.45.

Kveldsvandring med skumle og morsomme overraskelser

Bli med og opplev Herregården i mørket! Vi går gjennom knirkete dører, i smale ganger og underveis får du spennende, skumle og morsomme møter med to av dem som går igjen i gangene. Slik har du aldri opplevd Herregården før. Seks runder som varer ca. en halvtime hver. Med Erlend Tveite og Kristine Hesjadalen.

Larvik Museum har arrangementer for både barn og voksne på Kulturnatta. Vi tilbyr foredrag, forestillinger, omvisninger, sangleker, baking og kveldsvandringer med skumle og morsomme innslag.

Kveldsvandringen er fra kl. 17.00 til 20.00.

Åpning av Kulturnatt

Ordfører Erik Bringedal skal åpne Kulturnatt i Larvik 2022 sammen med Studio Nille, Mannskoret Svennerskum og Guro von Gemeten. Her kommer også "Pirate drillduo" fra Larvik Skolekorps drilltropp, som består av to jenter om skal drille til musikken fra Pirates of the Cribbean. 

Studio Nille skal vise utdrag fra årets elevforestilling "Livet". Studio Nille feirer i år 40 år og årets forestilling er basert på boka "Livet-illustrert" av Lise Aisato. Juniorkompaniet viser koreografien "voksesmerter" om det å gå fra barn til ungdom. Ruth Cecilie Johansen er koreograf. Hip hop skal vise koreografiene "den ene å elske" av Rafael Guzman og "knust hjerte" av David Vu. Forestillingen spilles fra 19. til 22. november på Bølgen. Kjøp billetter på www.bølgen.no.

Møt opp på åpningsseremonien kl. 12.00 til 12.45 i Pressverksalen i Sliperiet.

Til toppen