Aktiviteter for barn

Innhold

Her kan du se alle aktiviteter for barn for Kulturnatt 2023 i alfabetisk rekkefølge.

Avudiking av Bøketrollet - Bøkeskogkomiteen + Larvik og Omegn Turistforening 

Bøketrollet er en ny stor lekeskulptur i larvikitt, som er laget av stenkunstner Martin Kuhn. Den er beregnet på folk i alle aldre og vil være klatrebar og til å skli på. Bøketrollet vil fange interessen til folk i alle aldre - og den kan klatres og sklis på! Skulpturen vil bli en ny attraksjon som vil gjøre det enda mer interessant å besøke Bøkeskogen. På avdukingen kommer varaordføreren, og det blir et program med og for barna. Kl. 17.50 marsjerer Nanset Skolekorps (junior) ned til trollet fra flaggstengene. Der vil de gi oss en flott åpning av avdukingen.

Avdukingen skjer i lekeplassen i Bøkeskogen fra kl. 18.00 til 19.00.

 

Favorittlåter fra Disneys store musikkunivers - musikkelever fra THVGS

På kulturnatt har biblioteket invitert musikkelevene på Thor Heyerdahl vgs og de tar med seg sine favorittlåter fra Disneys store musikkunivers. Dette blir en morsom konsert med lokale musikktalenter!

Arrangementet er på Larvik bibliotek kl. 13.00.

 

Fortellinger og tegneaktiviteter i Herregårdens storsal

Program: Kl. 12-13: Lansering av et helt nytt aktivitetshefte for barn. Få med deg spennende fortellinger og tegneaktiviteter i Herregårdens storsal. Møt illustratør Ingebjørg Faugstad Mæland, som viser hvordan hun har laget de flotte illustrasjonene i heftet.

Herregården

Kl. 14: Elise Kaupang fra Larvik kulturskole tar alle med på å leke og synge seg fra rom til rom gjennom Herregården. 

Kl. 15: Bli med på oppdagelsesferd gjennom Herregården!  

 

Kimen (Bibliotek-Karens bibliotek)

En dag oppdager bibliotekaren Karen noe rart.. En bitte liten, nyfødt babybok, som bare har helt hvite, blanke sider. Den er veldig liten og fryktelig søt. Men den kan også hylgråte!

«Det må jeg undersøke!» sier Bibliotek-Karen. For i bøkene finnes nemlig svar på veldig mye rart.

Kimen. Bibliotek Karens Bibliotek

Karen tar barna med på en opplevelse av noe kjent og noe nytt, og med en stor dæsj humor blir dette en lapskaus av litteratur, bøker, og noen veldig overraskende lyder.

Karen spilles av Guandaline Sagliocco som nylig mottok Vestfold og Telemark fylkeskulturpris, som en viktig og betydningsfull kunstner i vårt fylke. Produsert av Sagliocco-ensemble og Teater Ibsen.

Passer for 3-7 år. Begrenset antall billetter. Gratis billett til barna på TicketCo for garantert plass. Maks 1 voksen per barn. Voksne skal ikke ha egen billett.

Arrangementet er på Larvik bibliotek fra kl. 11.00 til 11.30.

Kimen litteraturfestival

 

Kulturlab - Lag din egen musikk

Solveig Haga (lærer) og Julian Haga (elev) fra kulturskolen, ønsker deg velkommen til kulturlaben i 2. etg. Her viser de deg hvordan du kan lage musikk i musikkprogrammet Logic.

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 13.30 til 15.30.

Kulturlab

 

Kulturparaplyen (konsert)

Kulturparaplyen er et tilrettelagt tilbud for barn og unge i samarbeid mellom Larvik kulturskole, avdeling fritid og støttekontakttjenesten. Hver torsdag samles gruppa for felles sang og musikkaktivitet, og til samspill på forskjellige instrumenter. På kulturnatt får du høre og være med på et utvalg av sangene gruppa spiller og synger denne høsten.

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 13.30 til 14.00.

Kulturparaplyen

 

Larvik Husflidslag og Ung husflid (åpent hus og spikking rundt bålet)

Velkommen til åpent hus i husflidslagets lokaler på kulturnatta! Her kan du få et innblikk i alle aktivitetene som husflidslaget driver med, både billedvev, knipling, bokbinding, skinnarbeid, strikking og annet tradisjonshåndarbeid Og de unge får spikke håndtak og lære å slå sitt eget tau i ulike farger, og lage hoppetau! Det blir også salg av kaffe og sveler.

Ung Husflid (2)

Kanskje kjenner du noen som vil bli med i Ung Husflid? Her får barna mulighet til å lære flere grunnleggende håndverksteknikker, lære om materialer og verktøy, og kjenne mestringen av å lage ting selv. Husflidslaget arrangerer også kreativ sommerskole for barn og ungdom (8-16 år).

Ung Husflid (4) (1)

Arrangementet er i Nedre Fritzøegate 2 fra kl. 12.00 til 15.00.

Larvik Husflidslag

 

Larvik Skateboardklubb (åpen skatehall)

Velkommen til åpen skatehall på Torstrand! Hallen er åpen fra 14-21. Du kan låne brett og hjelm, få hjelp til å komme i gang, eller få tips til å komme litt videre. Alle er velkomne hele dagen, men kl 14-17 hovedsakelig for kids med instruktør til stede. Fra 17 -21 blir det skate-jam, konkurranser og musikk. Varm mat i kiosken, skatebutikken er åpen og alle er velkomne til å henge! Supertilbud på årskort for 2024, om du kommer innom. Kanskje dette er dagen for DEG til å prøve å rulle?

Arrangementet er i Ryes Gate 28 fra kl. 14.00 til 21.00.

Åpen Skatehall

Larvik Skateboardklubb på facebook

 

Rasmus og Verdens beste band

Rasmus og Verdens Beste Band kommer på relaseturne med splitter ny musikk! Passer barn fra ca 4 år og oppover. 

Trondheimsbandet er kjent for å kombinere fengende popmusikk og morsomme tekster med dypt alvor, samt å begeistre både barn og voksne på konsertene sine, med humor og musisering i toppklasse!

Rasmus Og Verdens Beste Band

Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007, turnert land og strand, mottatt tre Spellemannspriser, Kardemommestipend, Teskjekjerringprisen og laget musikken til NRK Supers populære serie om «Kosinus».

Rasmus og Verdens Beste Band består av Kriss Stemland, Morten Berger Stai, Stian Lundberg og Rasmus Rohde. Musikerne har bakgrunn fra «Jazzlinja» ved NTNU, og spiller i et utall andre band og konstellasjoner.

Vi gleder oss til en minnerik konsert på Bølgen Kulturhus!

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 12.00 til 12.45.

Rasmus og Verdens beste bands hjemmeside

 

TH Atelier - maleworkshop (kreativitet med foreldre og barn)

Velkommen til en kreativ lørdag midt i Larviks hjerte! Foreldre og barn, unge voksne med små barn, eller voksne med voksne barn, inviteres til TH Atelier (vis a vis sklia) for å male et bilde i fellesskap og skape et minne sammen! Vi skal male og more oss i to timer!

Arrangementet er i Torget 4 fra kl. 12.00 til 14.00.

TH Atelier (2)

TH Atelier på facebook

 

Tryllekunstner Ole Skellington

Tryllekunstner Ole Skellington har lang erfaring og er spesialist på minglende nærmagi -  en type magi som inkluderer publikummet, magien skjer rett foran øynene deres og mye til og med i deres egne hender! Han mingler rundt og legger til et uforglemmelig, underholdende og unikt element til hvilket som helst event på en moderne og unik måte.

Med presis fingerferdighet og glimt i øyet, bidrar Ole Skellington garantert til god stemning, en uforglemmelig kveld med humoristisk og magisk underholdning!

Tryllekunstner Ole Skellington kommer til å gå rundt på Sanden & Messanin for å snakke med publikum og vise frem triks fra kl. 17.00 til 21.00. 

Ole Skellingtons hjemmeside

10661858 10154696840605456 3940424294472205715 O
Til toppen