Strandryddeuka – bli med og rydd i naturen

Innhold

Hold Norge Rent inviterer til nasjonal ryddedugnad fra 9. til 18. september. Husk at du må bruke gjennomsiktige sekker.

To barn har plukket søppel langs strender i Larvik
Bli med å rydde og gjøre Larviks strender, innsjøer og vassdrag fri for søppel.

2022 er frivillighetens år, og Strandryddeuka er ett av signalarrangementene som markerer hva frivilligheten kan få til. Gjennom Strandryddeuka kan du ta del i Norges største kollektive ryddedugnad og bidra til en renere natur. 

Den ti dagers lange ryddedugnaden starter fredag 9. september og avsluttes søndag 18. september. 

Alle kan bidra, og Larvik kommune oppfordrer, sammen med Hold Norge Rent og Kystlotteriet, familier, venner, kolleger, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere og andre til å delta. Hvis mange bidrar vil selv små aksjoner utgjøre en stor forskjell!

Dette kan du gjøre

  • Opprett din ryddeaksjon via kartet på Rydde eller kontakt ditt lokale ryddemiljø for mer informasjon om hvor det trengs rydding.
  • Ta med deg hansker, gjennomsiktige sekker og poser ut og plukk avfall i ditt nærområde. Dette kan for eksempel være langs en elv eller på en strand. Tips: Ta med deg en liten Zip-pose, lynlåspose, på tur. Hvor mange plastpellets, q-tips, biofilmbærere, porsjonssnus og bokser og sigarettsneiper klarer du å finne?
  • Del dine bilder og filmer på sosiale medier. Tagg med @holdnorgerent og bruk #strandryddeuka

Henting av avfall

Det er to muligheter for å gi beskjed om at avfall er klar til henting:

  1. Du kan sende melding via Meld feil på larvik.kommune.no. Trykk på Ny observasjon og velg stedet der avfallet er plassert. For å registrere melding velger du Park og friområder under tema og Strandrydding under feil. Under kommentar: skriv inn hvor det er ryddet og hva/hvor mange sekker som er klare for avhenting. Legg gjerne med bilde som viser hva som skal hentes. Nøyaktig stedsangivelse der sekken(e) står er helt nødvendig.
  2. Du kan ringe Servicetorget på telefon 33171010 for å gi beskjed.

Bruk gjennomsiktige sekker

Hvis Larvik kommune skal hente avfallet MÅ du bruke gjennomsiktige sekker. Det er fordi kommunen vil få en tilleggsavgift for å levere andre sekker på avfallsmottaket, og da må vi sprette sekkene og laste om i gjennomsiktige sekker – og det blir dobbel jobb.

Hvis dere trenger hansker og gjennomsiktige sekker kan dette fås hos Servicetorget i Feyersgate 7 eller hos Sentralen i Lågaveien 37 i Svarstad.

Sekkene må plasseres lett tilgjengelig ved offentlig/allmenn tilgjengelig vei eller v/ parkeringsplass slik at de greit kan hentes med bil.

Husk at du kan også registrere funn i Rydde og på den måten bidra til folkeforskningen. Ved å registrere ryddeaksjonene på Ryddenorge.no kan vi telle hvor mange som deltok, hvor mye vi ryddet sammen, og hvor behovet for å rydde fortsatt er stort. Opprett en bruker og registrerer ryddeaksjonen(e) dine via Rydde, så blir du med i tellingen.

Til toppen