Påskeeggjakt

Innhold

Det blir påskejakt med masse egg ute i naturen, på samme måte som julekalender, men uten premier. Bare som en ekstra motivasjon til å gå tur og kjempefin familieaktivitet.

Selv om vi alle sitter på hver vår tue nå om dagen, kan du faktisk bevege deg ute, så sant du følger råd og regler om avstand og smittehygiene. I denne sammenheng er det fullt lovlig å ta seg rundt på en (fiktig) påskeeggjakt.

NB! Det ligger ingen påskeegg ute i terrenget, du finner dem på din PC eller mobil.

Du kan velge å gå for eggene helt elektronisk, eller du kan skrive ut kartet og ha det i hånden når du går. Utskrift kan du lage fra din PC (funksjonen er ikke tilgjengelig for mobil).

Hva gjør jeg?

Gå inn på nettsiden eller last ned appen ZippyGo i AppStore eller GooglePlay.

Nettsiden

Der finner du alt du trenger. Siden du møter vil spørre deg om du godtar å vise hvor du er. Du må svare JA på dette for å kunne bruke tjenesten.
NB! Du deler ikke din posisjon med noen, og den lagres heller ikke noe sted.

Når du har svart JA til å vise hvor du er, vil du få opp en liste over aktuelle steder med påskeegg (kan ta litt tid, så vær tålmodig). Følg med, for det dukker stadig opp nye områder med egg.

Hvis du ikke gidder å vente på at listen skal generere seg, kan du klikke på det grønne ikonet med påskeegg, da vises listen uten at den måler avstand til der du er.

Klikk på ønsket aktivitet. Du vil se at listen inneholder flere typer aktiviteter. F.eks kan du finne sjørøverkart med gullkister som mål i stedet for påskeegg, eller du kan prøve deg på litt skikkelig orientering. Noen aktiviteter er langt unna, f.eks Trondheim eller Longyearbyen. Plukk den du har nærmest deg, så sprer vi oss litt ut i terrenget.

Når du kommer inn, vil du få nok et spørsmål om å vise hvor du er. Du blir spurt om dette på nytt fordi dette er en annen del av tjenesten, og de følger ikke hverandre. Ingen stedsdata lagres her heller, så du kan trygt svare JA.

Når GPSen har stabilisert seg vil du se en blå prikk, som viser hvor du er. Når du nærmer deg et påskeegg, vil dette forstørres og begynne å riste på seg. Da kan du poppe det.

Android

Dersom du har Android mobil, kan du trykke på Vibrasjonsknappen (oppe på menylinja). Når denne er aktivert, vil mobilen din begynne å dure når du er i nedslagsfeltet for påskeegget. Det blir samtidig poppet. Husk at hvis du bruker denne funksjonen, må du IKKE SLÅ AV mobilen din, men legge den i lomma med kartet og den svarte vibrasjonslåsen åpen. For å gå ut av denne modusen, må du trekke marihøna nederst på siden opp til det grønne bladet på toppen. Denne funksjonen er der for å sikre at mobilen din ikke begynner å trykke på knapper av seg selv mens du har den i lomma.

Registrering

Når du har poppet et egg, kan du velge om du vil registrere deg. Da kikker du på egget igjen, f.eks når du kommer et sted der det er WiFi. Registrering er helt frivillig, og du kan fint delta uten å registrere deg.

Kontakt

Lurer du på mer, ta kontakt!

Ida Vår Meyer
Telefon 41144844

Andre aktiviteter

Larvik OK har dessuten en rekke andre tilbud, deriblant turorientering, stolpejakt (gratis) og uthengte økter for den som har lyst til å prøve seg på noe mer enn turorientering.

Til toppen