Larvik Poesifestival 2018

Poesihovedstad Larvik ønsker hjertelig velkommen til Larvik Poesifestival 8. - 10. juni 2018!

Lytt, les og se!

Poesien omslutter livene våre. Den er på TV, på bilradioen, i boka, på kino, i heisen. Også på Larvik Poesifestival skal vi få møte den i ulike former og formater.

Program Larvik Poesifestival

På årets festival løfter vi for første gang frem filmer inspirert av poesi og poeter, eller som er laget med et spesielt poetisk uttrykk. Filmene tar oss med til fem verdensdeler og introduserer oss for poesifilmens mangfold i form. Vi presenterer både de største navnene i verden i dag, én virkelig poesifilm-legende og de mer skjulte filmperlene.

Som alltid byr vi på en rekke flotte forfattere og opplesninger. Det blir debatt og konserter, slam-poesi og poesigudstjeneste, utstilling og seminar. Og ikke minst blir våre scener igjen fylt av fabelaktige publikummere som er nysgjerrige på poesien. Noen har levd med diktene et langt liv, mens andre akkurat nå gjør sine første oppdagelser i denne forunderlige verdenen av ord, toner og bilder.

Vi er stolte av å kunne presentere Fredrik Høyer som vår festivalpoet i 2018. Han har i de senere år vært poeten som kanskje mer enn noen annen har bragt poesien til et større og yngre publikum. Han vil sette sitt preg på årets poesifestival.

Det vil også årets festivalkunstner gjøre: Stine Bø har kuratert utstillingen Smalltown Glamour. Hennes egen kunstneriske praksis er utgangspunktet for utstillingen, hvor minner fra oppveksten i Larvik på 1990-tallet, fra Oddane Sand Camping og stemningen i en liten by der, tv på dagtid er omdreiningspunktet.

Som om ikke dette var nok, så vil Larvik Barne- og Ungdomsteater gjøre korte diktopplesninger som innledning til de ulike programpostene.

Vi skal gjøre vårt for at publikum får gode dager og poesiopplevelser!

Steinar Engeland

Festivalsjef

Foto av Mona B. Riise: Kristin Svorte

Til toppen