Hele verden på én scene

Innhold

Fargespill Larvik inntar Storsalen i Bølgen kulturhus lørdag 17. september. Med årets forestilling “Vårt lille land” inviteres du til et fyrverkeri av en forestilling!

Fargespill er en helårs møteplass for barn og unge mellom 7 og 25 år. Sammen med danse- og sangpedagoger utvikler 80 aktører sine kunstneriske og kulturelle kompetanser. I kraft av sine identiteter og historier skapes et nytt rom for mestring og samspill, og resultatet av dette kan du se i Storsalen om bare én uke.

Bildet av  barn og unge aktører fra Fargespill Larvik. Her står de foran Bølgen Kulturhus.

Hva kan du forvente?

I år har Fargespill Larvik fått med det anerkjente dansecrewet Matata på Scenen. Når deltakernes historier, uttrykk og energi møter Matatas profesjonelle dans, skapes noe helt nytt og unikt.

På scenen møter vi også aktører fra Fargespill Oslo, som sammen med Fargespill Larvik har hatt flere oppdrag i år, både på Dansens Dag på Operataket og Melafestivalen i Oslo.

Den én time lange forestillingen vil bli fylt med musikk du antageligvis aldri har hørt før. Leder for Fargespill Larvik, Jannicke Lille Haugen, mener at scenekunsten vil begeistre, berøre og engasjere mange.

- Jeg er så stor respekt for hva barn og ungdom kan få til når de blir sett og gitt muligheter. Da er ingen oppgave for stor, forteller hun.

Fargespill Larvik inviterer til en forestilling fullspekket med inspirasjon fra ulike musikksjangre, tekstspråk og dansestiler, med vårt “lille” land som utgangspunkt. Du kan forvente en musikalsk feiring, du ikke finner noe annet sted enn på i Bølgen kulturhus.

Billettsalg

Billetter for forestilling lørdag 17. september ligger nå ute til salgs. Det er en forestilling kl. 15.00 og en kl. 18.00. Det er ingen aldersgrense.

Pris

  • Barn, unge og honnør: 100 kroner
  • Voksen (26 år og opp): 220 kroner
Kjøp billett her

En viktig plattform for mange

Fargespill er en arena for utveksling av musikk, dans og tradisjoner som den enkelte har med seg fra sin oppvekst. Å lære om hverandres kultur, historie og bakgrunn gjennom musikk og dans, gir en innsikt og erfaring som er unik.

Det dannes vennskap på tvers av alder og bakgrunn. For noen er det en arena å snakke mer norsk på, for noen er dette den viktigste plassen for å få nye venner og for noen er det den viktigste arenaen for å utvikle musikalske ferdigheter og danseferdigheter.

Å jobbe mot et stort felles mål, satt i profesjonelle rammer, gjør noe med samholdet og vennskapene mellom aktørene. For mange av barna og ungdommene med krysskulturell oppvekst er Fargespill også viktig med tanke på røtter, identitet og tilhørighet.

Bak kulissene

Bak den fargerike magien ligger et år fylt med trening og terping. Det holdes ukentlige øvelser i grupper gjennom skoleåret samtidig som det holdes ukentlige øvelser i mottaksklassene i grunnskolen. Fargespill Larvik har også flere helgeøvelser, både gruppevis og felles for alle 80 scenekunstnere.

- Det er et langsiktig, systematisk og omfattende arbeid som ligger bak Fargespill Larvik, og for å kunne gjennomføre en så stor produksjon kreves det et stort apparat av ansatte og frivillige, forteller Lille Haugen.

Hun forteller videre at det å jobbe med Fargespill Larvik gir enormt stor glede, nysgjerrighet og innsikt i barn og ungdoms oppvekst i Larvik.

- Mest av alt er jeg så utrolig stolt av hvert enkelt barn og ungdom. Å se hvordan hver og en gir av seg selv, utfordrer seg selv og hverandre – men ikke minst se de vennskap og det samholdet som utvikles på tvers av alder, bakgrunn og historier gir meg en stor optimisme for framtidens Larvik.

Alt som presenteres på scenen er fra hva den enkelte aktør har kommet med, presentert og lært videre til de andre barna og ungdommene. Aktøren er selv med på utforming av nummeret og å lære det videre til resten av gruppen – dette i tett samarbeid med det profesjonelle apparatet rundt Fargespill Larvik.

Til toppen