Du er en del av vår nære og levende historie

Innhold

Mandag 31. oktober gjenoppstår Agnes fabrikker for en kveld i Sliperiet.

Nå har du muligheten til å bli med på eller oppleve en ny satsning fra kulturavdelingen. Denne er for deg som er opptatt av fortellingene om livene våre – før og nå – i Larvik.

Du, dine foreldre, slektninger, venner eller noen du kjenner sitter på nær historie som vi ønsker å fange opp og dokumentere. Bli en del av vår lokale kulturhistorie.

Vi skal over tid tar for oss arbeidssteder, lokale fenomener, viktige institusjoner og tiden utenom jobben.

Hvordan har livet egentlig vært – på eller utenfor jobben? Er vi fortsatt opptatt av de samme tingene? Hva er forskjellig? Hva sier historiene om oss? Hva har de gjort med oss?

Agnes Fabrikker Flyfoto 2

Hvor starter vi?

Jo, med folk og fabrikker. Agnes – fyrstikker, sponplater og Tak-ess. Et sted av nasjonal betydning og som har vært med på å skape dagens Larvik. Her har vi en rikholdig industrihistorie, og perspektiver mot framtida. Agnes gjenoppstår derfor for en kveld, og for framtida. Det er oppegående historiefortellere som skal være med på å gi oss nære og viktige historier om oss selv. Kan det være at du er en av dem?

En av de som levendegjør historien er Per Einar Dybvik. Han startet på Agnes fabrikker i 1971. I 2005 var han den siste arbeidstakeren på Agnes, som endelig lukket porten for den tidligere industrien.

Per Einar har holdt historien levende, med foredrag og annen formidling. Nå skal han få andre til være med på å fortelle historien om produksjonen, arbeidsplassene og samfunnet på Agnes. Kanskje du har en eller flere historier som du vil dele, og som vi får lov til å ta opp? Vi viser bilder, filmopptak, gjenstander fra Agnes og formidler historien på forskjellige måter.

Tid og sted

Det skjer i Pressverksalen i Sliperiet (Hammerdalen) mandag 31. oktober 2022, fra kl. 18.00 til 21.00.

Kulturavdelingen tar opp historien, og sørger for at kommunen og Vestfoldmuseene tar vare på denne delen av historien for ettertida.

Velkommen til en kveld som tar oss tett på livet ute på Agnes. Kvelden er gratis og åpen for alle. Dørene åpnes kl. 17.30.

Agnes Fabrikker Flyfoto
Til toppen