Bli med og rydd i naturen på den nasjonale Vårryddedagen lørdag 13. mars!

OBS! benytt gjennomsiktige søppelsekker. Hold Norge Rent (HNR) arrangerer Vårryddedagen 13. mars 2021 med rydding gjennom hele uka, men særlig fokus på helgedagen(e).

Gjennom Vårryddedagen kan vi fjerne store mengder søppel fra naturen, før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april. Et sikkert vårtegn er at det dukker opp søppel i takt med at snøen smelter.

Rydd sammen i små grupper

Vi oppfordrer til å rydde sammen i små grupper, med din familie, kohort eller alene. Dersom mange bidrar vil selv små aksjoner utgjøre en stor forskjell!

Hvis Larvik kommune skal hente avfallet MÅ det benyttes gjennomsiktige søppelsekker, ellers får kommunen får en tilleggsavgift for å levere andre sekker på avfallsmottaket, og da må vi sprette sekkene og laste om i gjennomsiktige sekker – og det blir dobbel jobb. Hvis dere trenger hansker og gjennomsiktige sekker kan dette fås hos Servicetorget i Feyers gate 7. Tilgjengelig hos Sentralen i Lågaveien 37 i Svarstad fra onsdag 10. mars.

• Sjekk og tilpass deg alltid koronasituasjonen: Dette gjelder i Larvik nå
  • Opprett din ryddeaksjon via kartet på Rydde eller kontakt ditt lokale ryddemiljø for mer informasjon om hvor det trengs rydding.
  • Ta med deg hansker, gjennomsiktige sekker og poser ut og plukk søppel i ditt nærområde. Dette kan for eksempel være langs en elv eller på en strand. Tips: Ta med deg en liten Zip-pose, lynlåspose, på tur. Hvor mange plastpellets, q-tips, biofilmbærere, porsjonssnus og bokser og sigarettsneiper klarer du å finne?
  • Del dine bilder og filmer på sosiale medier. Tagg med @holdnorgerent og bruk #vårryddedagen

Henting av avfall

Det er to muligheter for å gi beskjed om at avfall er klar til henting:

1. Du kan sende melding via Meld feil på larvik.kommune.no. Trykk på Ny observasjon og velg stedet der avfallet er plassert. For å registrere melding velger du Park og friområder under tema og Strandrydding under feil. Under kommentar: skriv inn hvor det er ryddet og hva/hvor mange sekker som er klare for avhenting. Legg gjerne med bilde som viser hva som skal hentes. Nøyaktig stedsangivelse der sekken(e) står er helt nødvendig.
  2. Du kan ringe Servicetorget på telefon 33171010 for å gi beskjed

Søppelsekkene MÅ være gjennomsiktige og må plasseres lett tilgjengelig ved offentlig/allmenn tilgjengelig vei eller v/ parkeringsplass slik at de greit kan hentes med bil.

Husk at du kan også registrere funn i Rydde og på den måten bidra til folkeforskningen. Ved å registrere ryddeaksjonene på Ryddenorge.no kan vi telle hvor mange som deltok, hvor mye vi ryddet sammen, og hvor behovet for å rydde fortsatt er stort. Opprett en bruker og registrerer ryddeaksjonen(e) dine via Rydde, så blir du med i tellingen.

Rydding av marint avfall om våren

Vårryddedagen er faktisk en ryddedugnad som Hold Norge Rent har arrangert tidligere, sist gang i 2012, og dagen skal støtte opp under tradisjonen med rydding av marint avfall om våren. Siden Strandryddeuka flyttes permanent til september og etterlater seg et tomrom blant frivillige ryddere skal Vårryddedagen bidra til å både fylle dette tomrommet, samt oppfylle ønske fra frivillige aktører om å gjennomføre en ryddekampanje om våren.