#hilsforfaen på Stavernfestivalen!

Kampanjen #hilsforfaen stiller med stand på årets Stavernfestival.

KomINN er et samarbeidsprosjekt mellom Larvik kommune og Nordisk ministerråd hvor målet er å engasjere ungdom i arbeidet mot radikalisering og utenforskap. Prosjektet hadde i fjor høst en to dagers workshop i Larvik, hvor 60 Larviksungdommer i alderen 15-20 utviklet ulike tiltak for inkludering og tilhørighet blant unge i Larvik. Et av tiltakene er instagramkampanjen #hilsforfaen, som rett og slett skal få flere til å hilse på hverandre.

Hils på en fremmed, ta en selfie sammen og del på Instagram med hashtagen #hilsforfaen, sier Larvik kommunes prosjektleder Erica Gutterød Dabe.

Stand på Stavernfestivalen
Prosjektet har i år inngått et samarbeid med Stavernfestivalen hvor de vil ha stand alle festivaldager. Målet er rett og slett å få festivalfolket til å slå av en prat med en fremmed.

– Man kan slå av en prat, gi en klem,si hei, gi en «high five», håndhilse eller hva som helst. Poenget er at man hilser på en fremmed, tar en selfie sammen og deler på Instagram med hashtag #hilsforfaen, sier Larvik kommunes prosjektleder Erica Gutterød Dabe.

– Et lite hei eller en kort, hyggelig prat med noen du ikke kjenner kan bety mer enn du tror og forebygger utenforskap på en veldig god måte. Nå er det ikke slik at vi tror det er så mange ensomme på Stavernfestivalen, men det er et supert sted å skape bevissthet rundt det å få et åpent og inkluderende samfunn, sier Gutterød Dabe.

Oppskriften
Det hele er ganske enkelt:

1. Si hei/slå av en prat med en du ikke kjenner
  2. Spør om å få ta en selfie
  3. Tag bildet med #hilsforfaen

Utvalgte selfies vil jevnlig bli vist på festivalens storskjerm.