Disse møter du på Larvik Poesifestival 2018

Se aktørene som kommer på Larvik Poesifestival 8. - 10. juni!

Program Larvik Poesifestival

Bent Hamer fikk med filmer som Eggs, Salmer fra kjøkkenet og En dag til i solen internasjonal oppmerksomhet, noe som gjorde at han fikk jobben med å gjøre Hollywood-filmen Factotum, basert på den amerikanske poeten Charles Bukowskis bok av samme navn.

Fredrik Høyer har med sin slampoesi og sine forestillinger vunnet et stort publikum. Hans navn har nærmest blitt synonymt med slampoesi-sjangeren i Norge, og er poesi-festivalens festivalpoet i år.

Fredrik Wandrup er forfatter, journalist og anmelder i Dagbladet, og en institusjon i norsk kulturjournalistikk. Han har utgitt biografi over Jens Bjørneboe og skrevet kriminalromanen Svart poker.

Tom Stalsberg er en av avisbransjens hedersmenn. I Dagbladet kan du stadig nyte hans ordkunst. Han er redaktør for Dagbladets diktspalte, og er selv poet. I disse dager aktuell med diktsamlinga Leilighetsdikt for hjemløse som han har skrevet sammen med Ingvar Ambjørnsen.

Mona Høvring har gitt ut både diktsamlinger og romaner, og har høstet svært gode kritikker. Hun har vært nominert til både Ungdommens Kritikerpris og Nordisk Råds Litteraturpris. I 2012 mottok hun Språklig Samlings litteraturpris for sitt forfatterskap.

Knut Ødegård debuterte som lyriker alt i 1967. Han er oversatt til hele 37 språk og er med dette den mest oversatte nålevende norske poeten. Ødegård har utgitt over 40 bøker i en rekke sjangre, og mottar Herman Wildenveys Poesipris for 2018 under festivalen.

Anne Vada har deltatt på en lang rekke plateinnspillinger for barn og voksne, både solo og sammen med andre. Hun har vært solist i koret Grex Vocalis, spilt rollen som Maria i Juleevangeliet på Det Norske Teatret i Oslo, og har vunnet Spellemannspris for beste barneplate.

Terje Dragseth debuterte med diktsamlinga Offerfesten i 1980. Han har siden utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For diktsamlingen Bella Blu fikk han Triztan Vindtorns Poesipris.

Erlend Ropstad har blitt omtalt som «en norsk Jack White» og har siden platedebuten i 2016 funnet veien til stadig nye lyttere. Dette skyldes ikke minst tekstene hans, som ofte innehar en tvetydighet som utfordrer lytteren.

Dan Aleksander Andersen er poet og forlagsredaktør. Han har flere diktsamlinger bak seg, og har i 2018 blitt lagt spesielt merke til i litteraturkretser etter at han gav ut boka Brev til ledelsen. Boka inneholder de 200 grunnene til at han sa opp sin forrige forlagsstilling.

Stine Bø er kunstner med maleri som hovedfokus. Hun jobber også med tegning, skulptur og installasjon. Bø arbeider selvbiografisk og trekker paralleller til nostalgi, popkultur, såpeopera og egen oppvekst på campingplass. Stine Bø er årets festivalkunstner.

Hanne Ørstavik har mottatt en lang rekke litterære priser for sine bøker, og de er oversatt til mange språk. Ørstaviks romaner har fått stor oppmerksomhet fra både kritikere og publikum. Forfatterskapet er også omdiskutert, med bruk av levende modeller.

Endre Ruset debuterte med den bråmodne og kritikerroste diktsamlingen Ribbeinas vingespenn i 2001. Han har siden jobbet med litteratur i mange ulike former, men de fleste assosierer ham nok med dikt og pamflett.

Kristin Storrusten skriver med svart humor og et skarpt blikk for sosiale situasjoner. Med dikt–samlinga Barsel skrev hun seg inn i norsk litteratur med tekster om å få barn, om forholdet mellom lyst og realiteter, om fødselsdepresjon, og om å gå fra rollen som kjæreste til forelder.

Vidar Kvalshaug er forfatter, journalist og forlagsmann. Han har skrevet en rekke bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa. Særlig hans noveller og korttekster har av gode grunner blitt lagt merke til.

Annelita Meinich har bakgrunn fra NRK og mange vil kjenne henne fra poesiprogrammet Diktafon på P2. Hun mottok i 2017 Herman Wildenveys Poesipris.

Sofie Frost er skuespiller og spoken-wordartist. Hun er Norgesmester i slampoesi, og har mottatt en rekke nominasjoner og priser. Hun skriver om eget liv og retter fokus på tabubelagte temaer. Hun har denne våren vært svært aktuell med semifinale-plass i Norske Talenter på NRK.

Evelyn Rasmussen er skuespiller og slampoet. Hun er mest kjent for rollen Amanda Anker-Hansen i Hotel Cæsar på TV2. I 2016 ble hun både norsk mester i slampoesi og svensk mester i teamslam. I 2017 ble hun verdensmester i slampoesi under GrandeSlam i Paris.

Håvard Rem er lyriker, sakprosaforfatter, musiker, tekstforfatter og journalist. Han har vært særlig opptatt av tekstuniversene til Leonard Cohen og Bob Dylan. Rem har skrevet tekster for blant andre Morten Harket og Kaizers Orchestra, og har gjendiktet en rekke engelskspråklige forfattere.

Ellen Wisløff er journalist og programleder i radioprogrammet Ordet Fanger. Hun hadde neppe sett for seg hvilke suksess hennes instagramkonto @renpoesi skulle få. Med nesten 100 000 følgere ble den en braksuksess over natta, og her får vi høre om historien og effekten av poesi på sosiale medier.

Liv Neslowe er sanger og skuespiller med bakgrunn fra BårdarAkademiet og Guildford School of Acting i England. Har delt scene med artister som Shirley Bassey og Beverly Knight. Neslowe har opptrådt på BBC, i Royal Albert Hall, og for Prince Edward av England og Andrew Lloyd Webber.

Mona B. Riise er for de fleste kjent fra NRK gjennom programmer som Stjernekamp og Lydverket. Hun er nå bokaktuell med boka Norsk pop-poesi, en samling poetiske høydepunkter fra norsk pop, rock og rap, og samtaler med noen av Norges beste tekstforfattere om prosessene bak tekstene.

Erling Kittelsen er kalt en motstandsdikter, som kommer med nødvendig motkraft til vår økonomiserte kultur. Samtidig finner han innganger til mytologi og urgammel erfaring som bærer og viderefører vår menneskelighet.