Påskehilsen fra ordfører Erik Bringedal

Det er nå over et år siden vi ble tvunget til å innføre anbefalinger og restriksjoner som ikke bare rammet våre faste innbyggere, men som også ble adressert til dere som eier en fritidsbolig eller campingvogn her i Larvik.  Dessverre er koronapandemien like sterk blant oss som den var i mars/april i fjor, med tilhørende strenge begrensninger og fortsatte smitteverntiltak som påvirker og preger livene våre.

Larvik er med sine 4.000 campingvogner og nærmer 5.000 hytter/fritidseiendommer en av landets største på dette området.  Nå som påsken står for døren og våren er i anmarsj, opplever vi derfor en betydelig tilflytting til kommunen vår.  Noe som igjen har medført at dette er en av de største næringer vi har.

Som fritidsbeboer i Larvik er du alltid velkommen. Vi er stolte og takknemlige for at du har valgt kommunen vår som ditt andre hjem.

Vi har lært - både på godt og vondt - en god del om smittehåndtering i det året som er gått. Dette betyr at vi som kommune står fullt og helt bak de tiltakene som vi har per. dato og som vil gjelde i hvert fall fram til 6. april. De er blant de strengeste i landet og de er harmonisert med våre nabokommuner i «gamle» Vestfold og i Grenland.  Det er derfor veldig viktig for oss i Larvik kommune at alle følger og har god kjennskap til disse regler og anbefalinger.

Disse lokale bestemmelsene finner du på https://www.larvik.kommune.no/korona/nyhetsarkiv-korona/dette-gjelder-i-larvik-naa/.

Dersom du under opphold i fritidsboligen merker symptomer på at du er smittet, er oppfordringen at du reiser hjem umiddelbart. Hvis du blir alvorlig syk, og trenger rask vurdering og hjelp, får du naturligvis assistanse hos oss, enten via legevakten; 116117, eller nødtelefon; 113, for akutt hjelp.

Til slutt vil jeg ønske deg og din familie en riktig god påske, og velkommen til Larvik, enten du skal hit i påsken eller velger å vente til nærmere sommeren. Vi i Larvik skal gjøre alt vi kan for at dere skal få et fint opphold og føler dere velkomne innenfor de korona regler som gjelder.

Erik Bringedal
ordfører