Nå kan du snart hente hurtigtester

Fra slutten av neste uke kan du som innbygger i Larvik kommune hente gratis hurtigtester.

Virksomhetsleder Trond Andersen
Det er AoK i Larvik kommune som skal pakke og distribuere testene. Virksomhetsleder Trond Andersen forteller at testene er til bruk i husstanden, og ber folk om å ta med tester hjem etter behov.

– Riggen er klar for utlevering, og vi har en del tester på lager, men det er ikke nok til å starte masseutlevering til befolkningen, forteller Guro Winsvold, kommunalsjef for helse og mestring.

– Derfor har myndighetene bedt oss om å vente til kommunens lagerbeholdning er stor nok til å imøtekomme behovet i Larvik, fortsetter hun.

Hvor kan du hente og hvem kan få hurtigtester?

Hurtigtestene skal være lett tilgjengelig, og hentes på ulike lokasjoner rundt om i kommunen, vi kommer tilbake med hvor til uka.

Det er AoK i Larvik kommune som skal pakke og distribuere testene.

Hurtigtestene kan hentes av alle som ønsker å ta en test hjemme, men er kun til bruk i husstanden.

– Den enkelte kan ta med seg maks fem hurtigtester hjem til egen husstand. Vi ønsker ikke at innbyggerne henter tester for å ha et lager hjemme, men henter etter behov, sier Trond Andersen, virksomhetsleder for arbeid og aktivitet.

Larvik kommune vil få kontinuerlig påfyll av hurtigtester fra nasjonalt beredskapslager, og vi sørger for å fylle på etter behov ved de ulike lokasjonene.

Når skal jeg ta en hurtigtest?

• Når du har symptomer
  • Når du har vært i nærheten av en smittet
  • Annen screening etter smittevernfaglig vurdering
  • Ved innreise
  • Hvis du mistenker at du er smittet

Har du testet positivt?

Hvis du har testet positivt på en hurtigtest må du må du i isolasjon, og bestille en PCR-test snarest mulig.

Vi ønsker også at Larviks innbyggere registrerer resultatet og nærkontakter på nett. Registreringen legges inn i kommunens smittesporingsløsning.

Selv om hurtigtesten er negativ er det viktig at du følger gjeldende smittevernråd, les om hva som gjelder i Larvik nå.