Last ned appen Smittestopp

Innhold

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

Hva er smittestopp?

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal være med på å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Du bestemmer selv om du vil bruke appen. Dersom du tar en test og den viser at du har koronavirus, kan du gi beskjed til andre gjennom appen. Da får de vite at de kan ha vært utsatt for smitte, og får råd om hva de skal gjøre. Slik kan appen forhindre at enda flere blir syke. Appen gir ikke informasjon om at det er du som er smittet.

Slik får du appen på telefonen

  • Last ned appen fra App Store eller GooglePlay.
  • I appen følger du instruksjonene du får opp på skjermen.
  • Hvis du ikke forstår språket, be noen om hjelp til å forklare teksten.

Slik fungerer appen

Når du er i nærheten av en person som også har appen på telefonen, sender telefonene signaler til hverandre. Hvis en annen person tester seg og har koronavirus, så husker appen at din telefon har vært i nærheten av telefonen til den smittede. Du vil da få beskjed i appen om hva du bør gjøre. Du kan også velge om du vil gi beskjed til andre dersom du er smittet.
Hvis du får beskjed fra appen får du bare vite at du har vært utsatt for smitte, ikke hvem som er smittet eller hvor. Verken myndigheter eller privatpersoner får vite hvem dere er eller hvor dere har vært.

Personvern

  • Du må være over 16 år for å bruke Smittestopp.
  • Informasjon om deg slettes etter 14. dager uten at du trenger å gjøre noe.
  • Du kan slette informasjon om deg selv i appen når du vil.
  • Du kan slette appen når du vil.
Til toppen