Folk kan møtes på julearrangementer

-Men hold deg hjemme dersom du har symptomer.

Desember nærmer seg. Skoler, barnehager, bedrifter, lag og foreninger planlegger sosiale sammenkomster. Noen skal ha julebord, andre planlegger adventssamling eller juleavslutning.

Vi får en del spørsmål om slike samlinger i desember. Hvor mange kan være samlet? Hvilke regler gjelder? Hva anbefaler kommunen?

Kommuneoverlege Anne-Christine Bendixen Markset forteller at det er de nasjonale retningslinjene som gjelder også i Larvik. Slik de er i dag, er det ingen spesielle restriksjoner knyttet til antall mennesker som kan samles.

– Selv om det registreres nye smittede hver dag i Larvik er vaksinasjonsandelen høy og sykdomsbyrden hos oss lav. Det vil være Covid-smitte i lang tid fremover, det må vi bare akseptere. Derfor ønsker vi å opprettholde så normalt aktivitetsnivå som mulig, sier kommuneoverlegen.

Hun understreker at alle må ta ansvar for symptomer på sykdom og testing. Regjeringen gikk fredag ut med en sterk anbefaling om at folk må holde seg hjemme dersom de har symptomer. I tillegg oppfordret helseminister Ingvild Kjerkhol til å igjen benytte smitteforebyggende måter å hilse på.

– Har du symptomer på Covid må du holde seg hjemme, og teste deg før du deltar på et arrangement. Har du vært i kontakt med noen som er smittet, må du følge gjeldende regler for testing. Om du ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende nære, anbefales det å teste seg og følge med på eventuelle symptomer, sier Bendixen Markset.