Dette er saken ØP omtaler

ØP har i dag et oppslag med en overskrift som kan være misvisende for mange. Saken gjelder påbud om å bruk av munnbind og skal politisk behandles onsdag.

Etter oppslaget til Østlands-Posten har vi fått flere henvendelser fra publikum. I selve saken kommer det tydelig fram hva dette gjelder, men for de som ikke er abonnenter så kan tittel være misvisende.

Nyhetssaken som ØP har laget handler om en sak som skal politisk behandles i kommunestyret i morgen, onsdag. Saken gjelder forskrift om bruk av munnbind. Noe som allerede er innført i Larvik. 

Saken i ØP kan gi inntrykk av at det nå innføres nye og inngripende restriksjoner, og at det er kommunedirektøren som har bestemt dette. Det stemmer altså ikke. 

Kommuneoverlegen gjorde et hastevedtak med hjemmel i smittevernloven i forrige uke. Nå har kommunedirektøren lagt fram en sak til politisk behandling i kommunestyret. I innstillingen fra kommunedirektøren skal påbud om bruk av munnbind vare til 31. januar. I morgen tar politikerne den endelige avgjørelsen. 

Les hele saksframlegget her

Til toppen