Anbefaler ny oppfriskningsdose til de over 75 år

Innhold

Folkehelseinstituttet anbefaler at personer over 75 år og sykehjemsbeboere får en ny oppfriskningsdose.

Selv om smitteutviklingen utover våren og sommeren er usikker, mener Folkehelseinstituttet (FHI) at det er sannsynlig at det kan bli økende smitte i løpet av de nærmeste månedene. 

Ettersom det er de eldste som er mest utsatt for alvorlig sykdomsforløp, og effekten mot alvorlig sykdomsforløp avtar noe over tid, mener FHI det er grunn til å anbefale aldersgruppen 75 år og eldre en ny dose nå. Dette vil gjøre dem bedre rustet mot en eventuell ny smittetopp i perioden frem mot neste vintersesong.

Det bør ha gått minst seks måneder siden forrige dose. Hvis du av ulike årsaker ønsker ny dose tidligere, ta kontakt med oss for individuell vurdering.

Slik bestiller du time

I uke 12 starter vi med å sende SMS med informasjon om tilbudet til de som tidligere har fått oppfriskningsdose 2 i Larvik. Sykehjemsbeboere får tilbud om vaksine der de bor.

Hvis du ikke mottar SMS fra oss, ønsker å bestille time via telefon eller har andre ting du lurer på, kan du ringe oss på telefon 33 17 26 04. Telefonen er betjent hver ukedag fra kl. 08.30 til 15.00.

Vaksineringen foregår i Byskogveien 5 i bygget ved siden av Larvik legevakt.

Åpningstider

Fra uke 15 er det mulig å vaksinere seg tre dager i uka: mandager, torsdager og fredager fra kl. 09.00 til 16.00. Vi vaksinerer ikke på helligdager.

 

Til toppen