16 og 17-åringer får nå tilbud om koronavaksine

Larvik kommune vil nå sende ut SMS med tilbud om vaksine til 16/17-åringer, og de vil kalles inn i uke 35 eller 36.

Regjeringen har etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet at 16- og 17-åringer skal tilbys koronavaksine.

Larvik kommune vil nå starte med å sende ut SMS med tilbud om vaksine til denne gruppen, og de vil kalles inn i uke 35 eller 36.
Vi legger til rette for vaksinasjon på ettermiddag/kveld.

NB: Tilbudet om vaksine gjelder 2004 og 2005 kullet.

2 ulike SMS - Slik svarer du

Ungdommen vil få 2 ulike SMS fra kommunen, og det er viktig at disse besvarer/bekreftes:

1. Tilbud om vaksine med valgene "JA", "NEI" eller  "VAKSINERES AV ANDRE".
    Trykk på linken, skriv inn fødselsdato og velg et av svaralternativene.
    Det er viktig at dette gjennomføres for at vi skal vite hvem som ønsker vaksine eller ikke.

2. Tildelt time dersom man har takket JA.
    Trykk på linken, skriv inn fødselsdato og velg et av svaralternativene.

Unge kan selv ta beslutningen om vaksinering

Personer er helserettslig myndig når de fyller 16 år. Ungdommer som har fylt 16 år, kan derfor selv bestemme om de ønsker å vaksinere seg. Dersom de er under 16 år må de som har foreldreansvaret (oftest begge foreldrene) samtykke til vaksinasjon. Det skal legges stor vekt på hva ungdommer under 16 år selv mener.

Les mer om vaksinasjon av 16/17-åringer her (FHI)