Nå trenger vi hverandre! Er du frisk og ønsker å hjelpe til?

Mange sitter i karantene, eller kan av andre grunner ikke gå ut. Mobil-appen Nyby kobler de som trenger hjelp med frivillige som kan hjelpe.

Frivillig innsats har kanskje aldri vært viktigere enn i den krevende situasjonen vi står i akkurat nå.

Det er da det er godt å vite at dugnad og frivillighet er noe Larviksfolk er gode på. Det har vist seg mang en gang, og det ser vi også nå: mange har allerede tatt kontakt med ønske om å bidra.

Takk til alle de små og store nettverkene som allerede har begynt å organisere hjelp. Det viktigste bidraget nå er at vi alle følger de nasjonale rådene slik at ingen av oss bidrar til økt smitte av koronaviruset.

I tiden fremover vil det bli stadig flere som trenger hjelp til små og større oppgaver. Den digitale tjenesten «Nyby» skal bidra til å organisere denne innsatsen i Larvik. Her kan både de som ønsker å hjelpe og de som trenger hjelp registrere seg.

Registrer deg i appen

Last ned appen Nyby fra:

og finne gruppene:

• «Be om hjelp i Larvik»
  • «Frivillig i Larvik»

Hvordan fungerer det?

Via Nyby-appen kan du be om hjelp og gi hjelp. Det legges ut enkeltoppdrag i appen, det vil si at man som frivillig kun binder seg til det ene oppdraget man selv velger.

Alle som legger seg inn må bruke eget mobilnummer og er derfor sporbare.

En viktig forskjell på nabohjelpsgrupper på Facebook og Nyby er at i Nyby går alle forespørsler direkte til kvalifiserte frivillige og kun det. Vanlige innbyggere i gruppen ser ikke hverandres forespørsler. Sånn bygger kommunen med Nyby en trygg ramme rundt de som trenger hjelp og de som kan bidra.

Når du registrerer deg i appen vil din kontaktinformasjon bli videreformidlet til «godkjenningsteamet». Godkjenningsteamet vil kontakte deg pr tlf for en kort samtale. I etterkant av samtalen vil du få tilsendt en sms med en lenke til et skjema. I dette skjemaet signerer du elektronisk på at du har lest smittevernregler samt digital singnering på at taushetserklæring er lest og forstått.

Når du er godkjent, kan du ta på deg oppdrag som innbyggere legger inn. Når en innbygger og en frivillig er enige om et oppdrag, klikker de på «lag avtale», og det blir synlig i appen at oppdraget er løst. Alle oppdrag og avtaler må være i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.

Kaste søppel, annet avfall, pant og esker?

Hvis noen har problemer med søppel og avfallshåndtering, skal frivillige eller innbyggeren selv formidle dette til kommunen. Dette er ikke oppdrag som frivillige skal løse.

Hva gjør du med betaling når du handler for andre?

Mottakeren betaler med Vipps til den som handler. Vi vil også sjekke ut alternative løsninger for betaling. Mer informasjon kommer.

Viktig informasjon til frivillige

• Alle frivillige har et selvstendig ansvar for å vurdere hvilke oppdrag de kan bistå med.
  • Nyby er et tilretteleggingsverktøy for samtale mellom innbyggere i Larvik. Al interaksjon mellom innbygere foregår på eget ansvar.
  • Aktiviteter knyttet til Nyby foregår på eget ansvar og for egen kostnad (eks ingen kjøregodtgjørelse).
  • Det er ingen egne forsikringsordnigner knyttet til aktivitetene som blir formidlet gjennom Nyby appen.
  • Ikke ta leveringsoppdrag om du er forkjøla eller føler deg i dårlig form, da holder du deg hjemme.
  • Du skal ikke vurdere helsetilstand eller gi helsefaglige råd, spørsmål skal rettes til helsepersonell, fastlege eller legevakt.
  • Det anbefales bruk av engangshansker.
  • Du har taushetsplikt
  • Ikke gå inn til de du leverer varer hos.
  • Ikke håndhils og hold minst en meter avstand til andre.
  • Vær nøye med håndvask og hygiene.
  • Frivillige skal ikke motta kontanter/betalingskort eller ta imot retur av noe slag (søppel, tomflasker etc).
  • Den som leverer varene hos innbygger i karantene eller isolasjon, ringer på eller gir et signal om at varene er på plass. Sett varene utenfor døren og gå igjen.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne

Hanne Jensen Moth

Kristine Borvik

Helsepersonell

I forbindelse med utbruddet av Coronaviruset, iverksetter Larvik kommune ekstraordinære tiltak for befolkningen. I den forbindelse ønsker vi å mobiliserer det helsepersonellet som er mulig i kommunen. Vil og kan du som helsepersonell bidra med din kompetanse og innsats?

Registrer deg her