Frisklivsresept

Innhold

Frisklivsresept er for deg som ønsker å endre levevaner for å forebygge sykdom og fremme helsen.

Tilbudets innhold

En frisklivsperiode varer normalt i 12 uker, og kan betraktes som en «Frisklivsresept». Oppstart ved Frisklivssentralen starter alltid med en helsesamtale for å kartlegge behov, sette mål og finne frem til det tilbudet som er best egnet. I løpet av en 12 ukers periode er det minimum en oppfølgingssamtale og en avslutningssamtale for å se på veien videre.

Det tilbys hovedsakelig gruppebasert trening eller kurs, samt veiledning og undervisning.

Ved oppstart på en Frisklivsresept fyller alle ut et kartleggingsskjema. Dette skjemaet benyttes også ved avslutning av frisklivsresepten.

Hva kan jeg oppnå med en frisklivsresept?

Målet med oppfølgingen er å bidra til at du blir i bedre stand til å ivareta dine helsevaner på egenhånd. Kunnskapsoppsummering og rapportering på tjenesten har vist at du kan oppnå:

 • Økt aktivitetsnivå på kort og lang sikt (opp til fire år)
 • Bedre fysisk form
 • Bedre selvopplevd helse på kort og lang sikt (opp til tre år)
 • Økt motivasjon og kunnskap om levevaner og levevaneendring
 • Sosial støtte sosialt fellesskap, struktur og en positiv forpliktelse
 • Redusert stillesitting
 • Sunnere kosthold
 • Bedre søvn

Sted

Friskliv og mestring holder til i Villaen i Badeparken 10.

Varighet

En frisklivsresept varer i utgangspunktet i 12 uker, men noen har behov for lengre tid for å endre vaner og andre trenger ikke så lang oppfølging. Derfor blir det gjort en individuell vurdering av behov og lengde

Betaling

Pris for frisklivsresept 420,-

Påmelding

Påmelding gjøres på telefon 982 31 934 eller via e-post til friskliv@larvik.kommune.no.

Tilbud ved Frisklisvresepten

Frisklivsresepten tilbyr ulike grupper du kan velge å delta på.

Gå-gruppe i Bøkeskogen

Vi går i Bøkeskogen hver mandag og fredag kl 10.00 - 11.00. Her er det øvelser underveis og mulighet for bakkeintervaller for de som har lyst på en ekstra utfordring.
Oppmøte ved Frisklivssentralen, Badeparken 10.

Kaffen er klar en halv time før avgang.

Styrketrening

Etter gå-gruppene på mandager og fredager er det organisert ca 20 minutters styrketrening ute i hagen eller oppe på loftet i Badeparken 10.

På fredagene avslutter vi treningen med lunsj på Verket.

Det er også mulighet for individuell styrketrening på Stamina Torstrand hver mandag og fredag kl 12.00 og på Stamina Langestrand før og etter spinning-timene.

Spinning

Det tilbys spinning på Stamina Langestrand hver tirsdag kl 13.00 og torsdag kl 14.30.

Alle kan være med på en spinning-time, uansett form og alder. Det krever ingen koordinasjonsevne og det er en meget skånsom treningsform for knær og ledd.

Yoga

Yoga passer for de aller fleste, uavhengig av alder, kjønn, kropp og fasong. Yogaens øvelser er en fin blanding av fysiske øvelser og ro. Vi starter med å fokusere på pust. Yogaøkten vil foregå både liggende, sittende og stående på matten. Det er en avspenningssekvens på slutten av timen.

Deltakeren bør ha lette og ledig tøy.

Yoga kan bidra til å frigjøre muskelspenninger, gi større kroppsbevissthet, dypere pust og bedre blodsirkulasjon. Den kan bidra til å styrke kroppen, gi bedre søvn og øke konsentrasjon.

Mindfulness

Mindfulness er ulike metoder vi kan bruke for å stresse ned, falle til ro og bli mer tilstede i livene våre. Mindfulness er en måte å trene opp våre ”mentale muskler” på. Vi trener på å være tilstede i nuet og legge bort bekymringer og stress.

Mindfulness tilbys mandag kl 12.00 – 13.00 

Hvordan foregår mindfulness?

 • 10-15 minutter «oppvarming» det vil si: øvelser for å «lande» her og nå, for å slippe taket om tanker og situasjoner du akkurat kom fra.

 • Ca. 30 minutter mindfulness-øvelser. Vi øver på oppmerksomt nærvær blant annet gjennom sittende øvelser, gående øvelser mm.

 • 10 minutter refleksjon over erfaringer.

Kontakt

 • Friskliv og mestring Badeparken 10, 3257 LARVIK
Til toppen