Influensavaksine til risikogrupper

I Larvik Kommune tilbys nå influensavaksine til personer i ulike risikogrupper.

Hvis du tilhører en av risikogruppene:
  • ta kontakt med din fastlege for avtale om vaksinering.
  • Selve vaksinen er gratis, men du betaler en egenadel på 50,- kr hos fastlegen. Dersom du har frikort, er det ingen egenandel.
  • Vi gjør oppmerksom på at influensavaksinen ikke virker mot korona. Ved behov for både influensavaksine og koronavaksine, må det være minst 1 uke mellom de to vaksinasjonene.

Risikogrupper

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine