Bli med å rydde Larvikkysten!

ABAX, Larvik kommune og profesjonelle dykkere i Larvik/Stavern håper å samle inn 1 million kroner på Spleis fra næringslivet i Larvik!

Søppel på havbunnen
Foto: Bli med å rydde Larvikkysten! på Spleis

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWF Verdens naturfonds arbeid med å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Vi skal redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Gi penger til opprydding!

For hver 1000 kroner som blir donert til TV-aksjonen og WWF Verdens naturfond gjennom Bli med å rydde Larvikkysten! på Spleis, vil ABAX i samarbeid med Larvik kommune og profesjonelle dykkere i Larvik/Stavern rydde et kilogram med plast! Målet er å få vekk til sammen et tonn plast langs kysten i Larvik. Sammen kan vi doble innsatsen!

Gå til Spleis og gi nå!

Visste du at kysten vår er en søppeldynge?

Det profesjonelle dykkermiljøet i Larvik har sett det med egne øyne, men for de av oss som går på land og kun ser overflaten er det lett å glemme at det er lag på lag med søppel rett under overflaten. Få vet hvor stort problem dette faktisk er, men hvis man ser under vannskorpa langs hele Larvikskysten, vil du se sannheten!

Et hav av søppel

Fiskestenger, tilhengere, dekk, glemte krabbesnører, sykler, hauger av plast og annet avfall dekker mye av havbunnen her i Larvik. Faktisk er det en stor haug av batterier som er dumpet like utenfor Stavern brygga og som forurenser vårt lokale badevann.

Problemet vokser

Alt som går tapt i naturen eller havner i vannet forårsaker mye skade på økosystemet. I tillegg flytter havstrømmene avfall fra andre land opp til norske farvann. Vi har flere generasjoner med tapt søppel som ligger på havbunnen , og det er på tide med en dugnad. Målet er å ta opp 1 tonn avfall!

Vis lokalt engasjement og bidra til å rydde opp i havet!