Prisutdeling

Det er med stor glede at vi deler ut Larvik kommunes honnørpriser for 2017 i Bølgen Kulturhus, Storsalen kl. 15.00!

Med Kulturprisen og Idrettsprisen ønsker kommunen å verdsette og løfte verdifull innsats fra enkeltpersoner eller foreninger, som gir et betydelig bidrag til lokalsamfunnet innen kultur- og idrettsfeltet.

Med Byggeskikkprisen og Bevaringsprisen ønsker kommunen å trekke frem de gode eksemplene innen estetikk i by og steds-utviklingen, og gi honnør til aktører som ivaretar byggeskikk og arkitektur.

Prisvinnerne mottar kunstverk utført av billedkunstner Annegi Eide. 

Musikalske innslag fra ensemblet Bare Barokk, Austestad med band, poesi og fotografi ved Mona Windvik, og atletisk underholdning fra parkour-ekspert Remek Sniegocki. 

Annegi Eide

annegi.no

Annegi Eide

Annegi Eide er en norsk designer, smykkedesigner og billed-kunstner. Hennes produkter og smykker har sitt opphav i interessen for skandinavisk tidløs design, natur og håndverkstradisjon. Smykkene og produktene er klassiske og elegante i sitt uttrykk. Hvert smykke er håndlaget av sølv, skandinaviske bergarter og andre naturmaterialer i hennes verksted i Larvik.

‌I hennes billedkunst har hun et fokus på naturen og det enkle, estetiske og komplekse som ofte synes å være satt til side i samtidskunsten. Hun er en av få i Norden som har spesialisert seg på botanisk og zoologisk illustrasjon. Hun har hatt diverse oppdrag for forlag og vitenskaplige institusjoner i inn- og utland som for eksempel;  ”Flora of Somalia”, ”Flora of Tropical East Africa”, ”Flora of Ethiopia” (Kew Botanical Gardens, London, Univ. i Uppsala, Oslo, Adis Abeba) ; ”Flore de la Nouvelle Caledonie”, Univ. de Paris og Bergianska stiftelsen, Stockholm;  ”Flora Nordica”, Bergianska stiftelsen, Stockholm;  -“The crushing bite of Tyrannosaurids” i Journal of Vertebrate Paleontology, Society of Vertebrate Paleotology, USA; ”Biologisk mangfold”, Det Kongelige Miljøverndepartement; “Acta Palaeontologica Polonica“, vol.43; Instytut Paleobiologii PAN, Warzawa, Poland; ”Seed, fruit, fertility” Det norske vitenskapsakademi; div skolebøker for Aschehoug forlag osv. 

Diplom, VISUELT, ”Årets vakreste bøker 2001”, Bokillustrasjon for ”Fødselsdagsbok”, De Norske Bokklubbene. 

1 av de 20 som ble valgt ut blant 130 søkere til ”Nationalencyklopedi över Sveriges flora och fauna”, i regi av Svenska Lantbruksuniversitetet. Utvelgelsen ble gjort av en kunstnerisk og vitenskapelig sammensatt jury. 

Presentert i ”Florans Konstnärer, botanisk illustration och illustratörer i Norden”, PRISMA 1999. Nominert till årets vackraste bok. 

Hun har hatt utstillinger og i kommisjon blant annet på Kunstnersenteret i Møre og Romsdal; Galleri F 15, Jeløya; Haugar kunstmuseum, Tønsberg; Sandefjord kunstforening; Galleriet Norsk Skogmuseum; Tegnerforbundet; Norway designs; Botanisk hage, Oslo. 

Eide har galleri på Fredriksvern Verft, Stavern. 

Hun er medlem i Norske Billedkunstnere. 

BareBarokk

Ensemblet BareBarokk består av Guy Poupart (cembalo), Øystein Thomessen (fløyte og barokkfløyte), Roar Blåsmo-Falnes (barokkcello) og Ricardo Odriozola (fiolin).  

BareBarokk ønsker å begeistre mennesker i alle aldre, og en viktig del av konserteringen er å samarbeide med unge, lovende musikere. Under prisutdelingen vil BareBarokk spille sammen med elever fra kulturskolene i Larvik, Sandefjord og Stokke, og de vil fremføre et riktig storverk i barokksammenheng; "Brandenburger konsert nr. 4" av Johann Sebastian Bach. Under prisutdelingen spilles verkets 1. sats, men resten kan oppleves i Larvik kirke senere i Kulturnattprogrammet. 

Ensemblets andre innslag er «Modéré», siste sats fra Telemanns Pariserkvartett i e-moll. Dette verket er rene popmusikken fra 1700 tallet - Telemann gjorde stor suksess med sine kvartetter som han skrev under sitt opphold i Paris. 

Austestad

Austestad, eller Hans Martin Austestad som han egentlig heter, har vært frontfigur og banjospiller i bluegrassbandet Earlybird Stringband. Sammen med trioen Løkki har han også vært nominert til Spellemannsprisen for beste barneplate i 2016. Etter at Austestad gikk solo har han hatt suksess med albumene «Rentersrente» og «Folk flest», der han synger på sin egen «bastardnorskdialekt», et resultat (ifølge ham selv) av at han har bodd i Hong Kong, Fusa, Sandefjord, Hamar og Oslo.  

Austestad med band kommer til Larvik på Kulturnatta, og opptrer både under prisutdelingen og spiller en egen konsert på Sanden Scene.  

Mona Windvik

instagram.com/monawindvik 

Mona Windvik er dramatiker, skrivelærer og Insta-poet. Hun er bosatt i Larvik, og skriver dikt («insta-poesi») til bilder fra Larvik. Diktene og fotografiene publiserer hun i det øyeblikket diktene er ferdig skrevet – poesien deles der og da, uten filter! Som Mona sier: «Larvik inspirerer til skriving!».  

Remek Sniegocki

youtube.com 

Remek Sniegocki vil under prisutdelingsseremonien briljere med sine parkourferdigheter. 

«Parkour» er en bevegelsesidrett der man skal kunne komme seg fra A til B på den mest effektive måten. En traceur (en utøver av parkour) som møter på et gjerde, vil ikke lete etter en port, men lete etter den mest mulig effektive måten å overkomme hinderet foran ham på. Parkour er heller ikke en konkurranse, og skal derfor ikke defineres som en sport der konkurranse er essensielt. Det handler om å konkurrere med seg selv og ingen andre. Den grensen man har, skal man bryte for å kunne bli enda bedre i det man driver med. 

www.kulturnatt.org