Magisk åpning

I år åpner vi Kulturnatta med morsom underholdning for hele familien på Sliperiet, Pressverksalen kl. 12.00!

Vi får besøk av magiker Knut Harald Sommerfeldt som vil by på et forrykende buktale- og trylleshow. Det blir også kul konsert med Martin Hagfors fra «Meg og kammeraten min».

Fra kl. 13.00 - 15.00 på Sliperiet:

Teaterforestilling «Ib fra Svartaste Granskauen» med Igor Dunderovic. Tegneaktivitet med Linda Oloey Johannssen fra Kulturskolen. Rytmisk lek og trommeverksted med Oupa Mapela. Gjøgling og sirkustriks med Leon Jung. Åpent kostyme- og kulissemakeri på Studio Nille hele formiddagen. 

Artistomtaler:  

Knut Harald Sommerfeldt

khsommerfeldt.no

Knut Harald Sommerfeldt leverer underholdning med kombinasjonen musikk, magi og humor. 

Han fikk idrettsstipend i USA (vært på landslaget i Tikamp, Friidrett), og har tatt mastergrad i musikk. Han er to ganger vinner av The Emerging Artist Competition i Missouri, og spilte solo for dronningen som 14 åring. Sommerfeldt har underholdt i utallige settinger både i USA og Norge, de senere årene mest med kombinasjonen fengende musikk, trylling og en god dose humor.  

Meg og kammeraten min

megogkammeratenmin.no 

Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (Meg) og Erik Johannessen (Kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist, arrangør og multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist. 

Meg og kammeraten min er herlig moro både for barn og voksne. Duoen er kjent for uovertruffen publikumskontakt, smittende spilleglede, fascinerende historiefortelling og solid musisering. Trønderavisa skrev dette etter en konsert med duoen i Steinkjer: «De får fram både humring og gåsehud, de serverer solide mengder med ellevill humor og ikke minst ypperlig pop». 

Igor Dunderovic

igor.dunderovic.com/om 

Igor Dunderovic har skrevet og produsert teater for barn og voksne og er selv utøvende artist og humorist. Igor har spilt gitar siden 1987 og har komponert og utgitt musikk til teater, visesang, folkeband og lettere politiske ytringer om integrering og norsk kultur. 

På Kulturnatt kommer Igor Dunderovic med sin barne-/familieforestilling, «Ib fra Svartaste Granskauen»: 

En kveld for lenge, lenge siden, i den Svartaste Granskauen, våknet Ib og poppet opp øynene. Ib var ei tusse med guttenavn og bodde under en bøk. Hun hørte noen lyder, så hun klatret i toppen av bøken for å se hva det var. Det var en familie som bygde en hytte. Det var ikke bra. Dermed løp Ib innover i skogen og la opp til panikk og bråk. 

Igor og Demetrio forteller historien fra en av Granskaugens svarteste kapitler. De avslører at Ib var Igors tippoldemor. Han lærte historien da han enda var troll. Igor er ikke et troll lenger, men Demetrio er fortsatt en bøk.  

Linda Oloey Johannessen

Linda Oloey Johannessen er kunstner og kulturskolelærer, og inviterer til tegneverksted på Kulturnatta! 

Artikler om Linda i ØP: 

https://www.op.no/kultur/skrablikk/bybloggen/bybloggen-hva-skjer-nar-man-gjor-det-lille-ekstra/o/5-36-286879 

https://www.op.no/nyheter/kunst/bildekunst/onsker-a-by-pa-seg-selv/s/5-36-184246?access=granted 

https://www.op.no/kultur/suksessapning-for-oloey-i-bolgen/s/1-85-7521488 

Oupa Mapela

Musikeren Oupa Mapela er fra Sør-Afrika og bor i Larvik. På Kulturnatta inviterer han til trommeverksted og rytmebonanza i Kreativsalen! 

Leon Jung

spinnsirkus.com 

Leon Jung har lang og solid erfaring som sjonglør, og har lært bort sine mange og imponerende ferdigheter til tusenvis av barn og voksne det siste tiåret. Han er opprinnelig fra London og kan vise til en variert mengde sjongleringsjobber derfra, både som lærer og underholder. Nå bor Leon Jung i Larvik. De siste årene har Leon jobbet med Spinn Sirkusskole rundt omkring i Norge. Han er også musiker, og frontfigur i Larviks-bandet med samme navn som han selv.  

Studio Nille

studionille.no 

Studio Nille er nå i full gang med forberedelsene til årets juleforestilling, «Nissen som ville bli kjendis». Under Kulturnatta er alle velkomne til å besøke Studio Nilles kulisse- og kostymeverksted! 

www.kulturnatt.org