Kulturlab

Kulturlab er for ungdom som er interessert i musikkproduksjoner, låtskriving, gaming, koding, animasjon og film. I Kulturlab gir vi tilgang til alt det digitale utstyret og den hjelpen man trenger.

Vi er stolt av å kunne presentere en ny og spennende arena for ungdom mellom 12-16 år i Larvik. Kulturlab er en sosial og faglig møteplass der ungdommen bruker digitale verktøy for kreativ utfoldelse innen de estetiske fagene. Dette er tilrettelagt med dyktige fagpersoner som vil undervise og veilede, samtidig som ungdommenes evne til å påvirke innholdet og samarbeid er vesentlig.

Vi anerkjenner at de digitale plattformene er en viktig del av hverdagen, og samtidig en helt reel fritidsaktivitet på samme måte som organiserte idrett og kulturaktiviteter. Men de sosiale arenaene hvor den digitale fritidsaktiviteten kan få vokse frem har heller vært mangelfulle sammenlignet med idretten. Dette tomrommet mener vi Kulturlab skal fylle. Der hvor de organiserte aktivitetene er gode og viktige alternativer til skjermtiden, er Kulturlab et tilbud som kan gi meningsfylt, kreativt og faglig innhold i tiden som tilbringes foran en skjerm. Og kanskje det viktigste er at det foregår på en arena hvor de får gjøre det sammen med andre. 

Vi inviterer ungdommene til moderne og godt utstyrte undervisningsrom på Kulturskolen og Fabrikken Ungdomshus. Her tilbyr vi kurs innenfor fagfeltene musikkproduksjon, låtskriving, animasjon, gaming, koding, film og bruk av digitale kunstverktøy. Samtidig åpner vi opp for at ungdommene skal kunne få holde på med kunnskapen de lærer seg også på egenhånd, med tilgang på samme utstyr. Kulturlab legger til rette for de spennende møtene mellom ungdommer som ønsker å skape noe kreativt sammen. I tillegg ønsker vi å bidra til at ungdommene tilegner seg ferdigheter om teknologi og digitale verktøy som gjør dem rustet til å møte fremtiden og det vi ser at arbeidslivet etterspør.

Kurs

Nedenfor kan du lese om kursene som tilbys i Kulturlab denne høsten. Vi vil jobbe for å kunne tilby et tilbud som ungdommene etterspør,  kursene kan dermed variere per semester. Der hvor det er behov vil vi også sette opp ulike nivåer på kursene slik at det både tilbys grunnleggende læring  men også mulighet for nye utfordringer og utvikling for dem som har behov for det.

Kursene foregår i Kulturskolens lokaler i Sliperiet, ungdommene har også tilgang til å arbeide på egenhånd i lokalene til Fabrikken Ungdomshus i Kongegata innenfor åpningstidene. I laben som på Kulturskolen vil arbeidet foregå på splitter nye Imacer med alt av ekstra utstyr til musikk, film og animasjon samt programvare som trengs for å utføre kursene.

På Fabrikken ungdomshus vil også Imacer med utstyr til musikk være tilgjengelig, her er det også musikkstudio som vil bli en del av kurset Musikkproduksjon 2 og 3. For bruk av studioet må man ha opplæring og gjøre avtaler med veileder.

 

Musikkproduksjon 1:

I dette kurset vil du lære å skrive låter ved hjelp av iPad og Garageband. Med en iPad og Garageband, er mulighetene store. Du vil få kunnskap i å produsere og lage musikk, samt lære og samarbeide med andre elever mot et ferdig produkt, Er du nysgjerrig på hvordan man kan lage låter ved hjelp av et digitalt verktøy som en iPad? Bli med, kanskje du er den neste Kygo? Ta med egen Ipad med egen Ipad, vi tilbyr utlån for dem som har behov.

Oppstart: uke 42

Tidspunkt: mandager fra kl. 17.30-18.30

Antall ganger: 12

Varighet: 60 min

Pris: 1350,-

 

Musikkproduksjon 2:

I dette kurset vil du gå fra å produsere musikk på iPad og Garageband til å komponere musikk på iMac og på musikkprogrammet Logic Pro X. Her er det lagt opp til undervisning på kultuskolens Mac-lab og utover året har man muligheten til å være i et høy-kvalitets studio som befinner seg på Fabrikken Ungdomsshus i Kongegata. Dette kurset forventes det at den enkelte kan litt generelt om musikk og at du er interessert i å skrive/produsere låter og jobbe sammen med andre musikere.

Oppstart: 42

Tidspunkt: mandager 18.30-19.30

Antall ganger: 12

Varighet: 60 min

Pris: 1350,-

 

Film:

I samarbeid med Vestfold Frie Filmere

Har du lyst til å lære å skape gode fortellinger med film?  Vi lærer deg hvordan du skaper en liten filmhistorie fra ide til ferdig film.  Du vil lære hvordan bruker du filmkamera, tar opp lyd og redigerer det hele sammen slik proffene gjør det. Vi stiller med profesjonelt utstyr og alt det du trenger for å gjennomføre kurset. Bruk av filmutstyr vil foregå innenfor kurstiden, mulighet for utlån av utstyr kan avtales etter behov.

Oppstart: uke 3 (17/1) 2018

Tidspunkt: onsdager fra kl. 17.00-19.30

Antall ganger: 16

Varighet: 150 min

Pris: 1750,-

 

Animasjon:

I samarbeid med Sandnes Media

På dette kurset lærer du animasjonens grunnprinsipper, som vi tester ut med enkle eksempler. Til dette bruker vi alt fra tening og plastelina til datafigurer og lego.

Hver halvår har vi et større prosjekt, der alle samarbeider om en film. Da bygger vi sett, figurer alt i stop motion teknikk. Produktet vises frem, enten på kino, på biblioteket, på internett, lokalavisa eller på festivaler

Oppstart: uke 42

Tidspunkt: tirsdager fra kl. 17.00-19.30

Antall ganger: 30

Varighet: 90

Pris: 3500,-

 

Koding:

I samarbeid med Get Academy

Lær grunnleggende strukturert og objektorientert programmering i Javascript. Vi lærer enkel HTML, CSS og lager websider som så gjøres dynamiske ved hjelp av programmering. Lær å bygge opp en side visuelt i HTML og CSS. Koble til knapper, tastetrykk og museoperasjoner og bygg en liten applikasjon som kan kjøre i nettleseren din. Vi bygger enkle spill som eksempelvis tre på rad, labyrintgenerator, snake og yatzy.  I Javascript lærer vi om variabler, datatyper, tilordningssetninger, operatorer, valgsetninger, løkker, tabeller, objekter med egne felt, samt viktige prinsipper for å skille informasjon og presentasjon. Til kodekurset må egen laptop tas med.

Oppstart: fra uke 42

Tidspunkt: onsdager 17.00-19.00

Antall ganger: 16

Varighet: 120 min

Pris: gratis

 

Meld deg på her!