Musikk

Undervisningstilbudet

Undervisningstilbudet i musikk omfatter instrumental-/vokalopplæring i ulike sjangere, samspill, lytting, komposisjon, musikkorientering, konserter og opptredener. Vi tilbyr undervisning på alle instrumenter: tuba, baryton, trombone, horn, trompet/kornett, saksofon, klarinett, fløyte, cello, bratsj, fiolin, trommer/perkusjon, gitar, el-bass, piano, trekkspill og sang. Andre instrumentønsker kan også imøtekommes.

Elevene lærer å spille et instrument alene, i små grupper eller orkester. Kulturskolen tilbyr også plass i storband, kammerorkester, suzukigrupper, band, messingensemble. Skolen tilbyr også musikkgrupper for barn i førskolealderen og og for barn og unge med særskilte behov.

Larvik kulturskole tilbyr også gruppeundervisning på gitar og piano i tillegg til ordinær undervisning på disse instrumentene.

Vi har i tillegg eget barnekor og vokalensemble.


Det meste av undervisningen i musikk foregår i kulturskolens flotte lokaler i Sliperiet (Hammerdalen) etter skoletid.

  

Samarbeid med fritidsmusikklivet

Mange instrumentalelever er medlemmer av skolekorps, orkester og annet. Flere av korpsene har dirigentavtaler med kulturskolen. Vi har også samarbeidsprosjekter med korps i skolen.

  

 

Talentprogrammet/fordypningstilbud

Skolen har også tilbud om undervisning til spesielt interesserte barn og unge gjennom et internt fordypningstilbud og talentprogrammet Ad Astra. Ad Astra er et samarbeid med Sandefjord kulturskole, Sandefjord videregående skole og Norsk kulturskoleråd, BTV.

Som fordypningselev/deltaker på talentprogremmet får elevene tilbud om ekstra undervisningstid, ekstra samspilltilbud, konsertbesøk og teori og hørelæreundervisning.